Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.03.17. 12:30 emmausz

Tavasz - net - zene - nyelvek

Ma reggelre eggyel csökkent az ébredéskori vérnyomásom mindkét értéke. Már ki se írom, mennyi, részben, mert unom, részben mert akármihez képest is, de javuló a tendencia. (Kb. úgy érzékelem, mint életszínvonalam 0,1%-os javulását.)
Gyűlnek a fotótémák. Azért gyűlnek, mert annyi vehemenciával kezdtem hozzá a témaválasztáshoz, hogy méltónak bizonyult arra, hogy böjtben szögre akasszam a gépet, és majd csak húsvét után foglalkozzam vele újra. (Pl. készítek egy makrót az 56-os Kossuth-címeremről, de vannak arra érdemes tájak és pofák, akikről szívesen gyártanék képdokumentumot.)
Ismételten érdekes területeket fedez fel Mica a neten. Talált egy netrádió-sorozatot, és miközben máson dolgozik, kitartóan hallgatja az egyik adót. Ez egy amerikai zenei adó, de csak zongoramuzsikát sugároz. Az adás elég unikális, amennyiben vegyes műfajú darabokat adnak, hol klasszikusokat, hol jazzt, hol bárzongorista stílusban játszik valaki. Lehet totózni, hogy mit hallunk, merthogy soha nem kommentálják, a számok előtt nem mondják be, és utána se. Maga az adás rendkívül tiszta, szídí-(CD) minőség. Megkedveltem magam is, néha leülök nála a fotelben, és átadom magam a zene élvezetének.
Ő meg dolgozik. Tegnap befejezte a zsolozsmáskönyv egyik kötetének gépre vitelét. Csaknem kétezer oldalas, több színnyomású anyagról van szó. Ráadásul sok egyéb szempontra is figyelni kell. Pl. rendszeresen hivatkoznak a szövegben adott oldalszámokra, és ezekben nem illik sem hibázni, sem kihagyni a lapszámot. Legalább meg kell őrizni a hivatkozási szöveget, hogy ha a tördelő beállítja majd az oldalakat, oda lehessen írni. Nem tudom, ő vagy én örülök-e jobban, hogy a végére ért e munkának, mert saját bevallása szerint rengeteg olvasnivalót zúdítottak rájuk az egyetemen, és többé-kevésbé be is vasalják rajtuk. Kellene, hogy több ideje maradjon ezekre, meg a nyelvekre, mert nyelvvizsgák nélkül nincs diploma.
Szeretném, ha kimenne Franciaországba, hogy felelevenedjenek benne a gimiben tanultak, és rutinossá alakuljon beszédkészsége. Hol van rá idő, hol van ennyi ideje?
Pedig szükséges volna nagyon.
Az angolról nem is beszélve.
Ma felhívom Évát, hogy egyeztessenek időszakot. Mica segít a sógorának házat tatarozni, az meg megtanítja franciául (valamennyire). Ez az aktuális dédelgetett tervünk.
Nagyon biztatom, mert az idő haladtával csökken az agy befogadóképessége. Nem jó egy percig se halogatni a nyelvtanulást.
Úgyse lehet anyanyelvi szinten elsajátítani, de legalább jó színvonalon sikerüljön ennek a kettőnek a megtanulása.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr515168353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása