Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.03.29. 22:08 emmausz

Élnünk

Mondtam, hogy vasárnap este jelentkezem legközelebb, mert a hétvégét Püspökszentlászlón töltjük. Rövid leszek most, mert elég későn érkeztünk haza akaratunk ellenére.
Maga a hely méltó kereteket ad lelkigyakorlatok elcsendesedéséhez.
Lélekkel és tudással komponált egyedi konstrukció, csakugyan arra való, hogy fellendüljön kinek-kinek a benső világa ahhoz, akitől ered.
Szinte minden új benne, és barátságos.
Megfelelő minőségű fekvőhelyek, felszerelt konyha személyzettel, és a tér minden irányában erdő, patak, a partján medvehagyma nagy tömegben stb.
Itt töltekeztünk hát kedvünkre Tücsivel.
Hanem hazafelé különbuszunknak kigyulladt a farmotor része, (hamar eloltotta a sofőr). Bp-től 77 km-re rostokoltunk, várva a csere buszt. Az aztán jött is vagy két óra múlva.
Nekivágott az esős régi hatos útnak, általmentünk a Dunán vele, és valahol az 51-esen akkorát csúszott egy kanyarban, hogy közel álltunk ahhoz, hogy az árokban kössünk ki buszostul. Immár másodszor is meghalhattunk volna az úton a rendkívüli esemény miatt. (Ha belegondolok, bármikor utolérhet ugyanez teljesen vétlenül is, elég, ha rosszul lesz egy szemközt jövő sofőr, és totálisan belénk rohan.) Megmentett az úti Boldogasszony [Madonna della Strada], akinek újabban mindig oltalmába ajánlom utunkat, ma is ezt tettem, de mondhatod Gondviselésnek, aztán annak is, hogy így volt megírva a nagykönyvben. Egy valóság van.
Minden jól végződött tehát, csak mondom, kicsit későn értünk haza. Egyebekben gyorsan telt a nap, mert egy órával rövidebb a nyári időszámításra való óra-előrepörgetés miatt. Most annyi időnk volt, hogy legelőször is bekaptam a 4 féle drogomat, mert már kezdett idegesíteni a tudat, hogy gyógyszer nélkül maradtam, mésrészt magas lett a vérnyomásom, emiatt ideges lettem. Ám a szokott tabletták bevétele megnyugtatott, vagy levitte a tenziómat, mert hamar jobb lett közérzetem. Gyorsan lezuhanyoztam, bekaptam egy fél adag pizzát, nekiálltam posztot írni, és íme máris tíz óra.
Törekszem ágyba zuhanni, kedves feleim, mert egész délelőtt nonstop dolgoztam pénteken korrekciókon, majd délután lebumliztunk Pécs mellé, ott üres időmben egy határidős külső munkán kellett gályáznom, majd ma estébe nyúlóvá lett visszaérkezésünk, s holnap kezdődik a hét.
És hát így 63 felé „nem úgy van most, mint vót régen, /más ez a nap fenn az égen, / más ez a nap, más ez a hód, / más szeretőm, nem az ki vót.” / Annyira szép ez a nóta, hogy muszáj „vót” végigírnom, noha – szemben a nótaszöveggel – ugyanazzal a szeretőmmel vótam vidéken, , mint aki régen is vót.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr745168372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása