Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.04.07. 21:41 emmausz

Esti ima a centurió módján

A centurió megszólítja Jézust: „Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj, és meggyógyul az én szolgám.” Ez áll az Evangéliumban párbeszédük részeként. A tiszt messze lakott. Nem akarta fárasztani a Mestert hosszas gyaloglással. Udvariasságból mondta nagy hittel az előzőeket. Elhitte ugyanis, hogy Jézus távolról ugyanolyan hatásosan képes megszüntetni a rosszat, mint közelről. Figyeljük meg: nem magáért emel szót, hanem kedves csicskása érdekében. Ezt csak azért hangsúlyozom, mert mi áldozáskor saját lelkünk gyógyításáért kérjük a segítséget.
Egyik este próbálkoztam ezzel a formulával: „Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj, és meggyógyul az én ……m. És sorban azokra gondoltam, akiket ismerek, rokonok, betegek, ismerősök, barátok, munkatársak. Sokan voltak. Uram, csak egy szót szólj, és megvigasztalódik …..

Csak egy szót szólj, és kitisztul az agya ……-nek.

Csak egy szót szólj, és helyre zökken …….

Csak egy szót szólj, és megnyugszik ……..

Csak egy szót szólj, és ráébred az igazságra …….
Csak egy szót szólj, és kiengesztelődik velem ………

Csak egy szót szólj, és rád talál újra…….
Csak egy szót szólj, és megváltozik természete…….-nek

Csak egy szót szólj, és újra egészséges lesz………..

Csak egy szót szólj, és közösségi emberré lesz…….
Csak egy szót szólj, és megembereli magát ……….

Csak egy szót szólj, és elmúlik szenvedése……….

Csak egy szót szólj, és baráti lesz ellenségeskedés helyett …….
Azt hiszem, akkor hagytam abba, amikor elaludtam.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr245168387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása