Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.04.18. 21:20 emmausz

Fotózom

Örömmel fényképezgetek, tanulom vén fejjel a digitális technikát. A sok kallantyú, leágazás, átalakítási lehetőség, telepítés, zoom, fények és idők, automatika és képkivágás, letöltés és feltöltés, változatok gyártása és képaláírások megszövegezése mind megannyi rébusz, rejtvény, enigma, talány, rejtély, izgalom – odafigyelés és felejtés egyensúlyba hozatala. Azért nagyon szeretném megmutatni e technikán keresztül is Isten szépséges teremtését.
A portrézást egyelőre hanyagolom, pedig… Pedig minden arc valamiképpen Teremtőjét hordozza, és egyetlen pillantással felmérhető az a személyes történelem, melyet az arc gazdája megjárt.
Attól is csoda az arc, hogy magába foglalja a szemet, a lélek tükrét.
Lehet egy láb csinos, hosszú, barna vagy petyhüdt, lehet egy has lapos vagy dagadt, a lélekről alig szól valamit. Minden a fejen mutatkozik meg.

Talán, ha aligöltözetben mutatkoznánk, többet jelentenének az egyéb testrészek is, mint így. A legtöbb, amit egy pasiról pl. megtud az átlag megfigyelő, hogy a nyakkendője és a zoknija színbe vannak-e hangolva vagy sem. De akár így, akár úgy… na und?
(A nőknél kissé bonyolultabb a helyzet.)

A szem viszont mindent elárul. Némán panaszkodik, szenved, mosolyog, ráncai az idő előre haladtát mutatják, de az értelmességtől a szeretetig, a tompaságtól a levertségig, a kétségbeeséstől a bizakodásig – minden leolvasható róla.
Egyelőre mégse tervezem megörökítésüket. Részint sokan mások úgyis művelik már, részint nem kívánok személyiségjogokkal bíbelődni.

Később majd meglátjuk. 
Az elékészült anyag weblapomra téve fotóim címmel. Akit érdekel, vesse pillantását ifjabb Miklós fotóira is.
Megéri.      

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr355168400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2009.04.21. 13:43:19

Lehet, hogy kicsit értetlen vagyok, de nem értem ezt a fotó-ügyet. Megnéztem a képeidet, de én ott nem találtam külön ifj. Gyorgyovich-féle képeket, pedig tűvé tettem mindent. Egyébként vannak nagyon jó képek köztük! Római-parti képed nincs? (Mert látom, van Duna-mánia több is, de nem olyan kinti. MÁS! Melyik iskolából lesz irodaház? Nem látni az állványtól és a lepeltől.

Samu 2009.04.21. 13:51:04

Lehet, hogy most mégis világosság gyúlt az agyamban! :-)) Ifj. Miklós a Mica? Mert a Mica képeit megtaláltam, meg is néztem. (Még ismerőst is találtam rajuk. Hihihi.)

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2009.04.21. 14:17:00

Ühüm. Mica azifjabb Gy M., alias Kozonithy, mely előnév még II. Rudolfig megy vissza. Hogy ne üssük egymást, ő sokszor írt, főleg A Szív c. lap szentjánosbogár rovatába ezen a néven, így könnyebb volt bennünket megkülönböztetni (ő volt a mostani számig az ifjúsági rovat vezetője vagy 3 év óta). Naponta az újlaki templomnál szállok HÉVre, előtte kedvenc témámról készítek felvételeket: a Duna kanyarulatáról.A római parthoz el kellene sétálnom, mert kb. 500 méterre esik tőlünk. Azért majd ott is készül kép. (Sajnos délután ellenfényben úszik a római, ezért legfeljebb hajnalban és délelőtt volna alkalmas az idő fotózáshoz.) A leplekkel takart épület mögött az Újlaki templom tornya látszik. Üdv Mik (Milyen nap is van ma? tán kedd. Igen.)
süti beállítások módosítása