Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.06.30. 09:06 emmausz

Ma reggel

Ma reggel arra ébredtem, hogy vécékről álmodom. Ez akkor van, ha sürget a szükség.
Ma reggel elvégeztem valamennyi rituálét. Soroljam? (Gyógyszerek, tejes nescafé, öltözködés, fésülködés, borotválkozás, tévé be: mezzo, ott egy fekete nő egyre ismételgeti jazz-esen: „mama”. Eluntam. Átkapcs a hírtévére. A Mistral együttes szólt, közben interjú a világzenéről, klubokról.
Ma reggel a Szépvölgyi útig kocsiztunk, mert az újlaki templomban van korán mise.
Ma reggel kikerültem a végállomást takarító nőt, aki kortalan.
Ma reggel láttam, a hajléktalan nőt (szintén kortalan), amint a Fedél nélkül c. lapot kínálgatja föl-alá tekeregve a lámpaváltásra váró autók között. Ő is régi ismerős. Legalább 10 éve teszi, amit ma reggel is. Azt nem láttam, hogy valaki is vett volna tőle.
Ma reggel hétkor érkeztem. Rámentem a hivatalos e-mailekre. Levettem néhány súlytalan információt.
Ma reggel ittam egy híg nescafét és egy fél liter mentateát.
Ma reggel kereszthuzatot csináltam, mert dunsztos meleg kezd lenni.
Ma reggel kiállítottam a számlát a tegnap esti munkámról (Pafi korrektúra).
Ma reggel megnéztem három blogot, és saját e-mailjeimet. (Egy jött csupán a Machu Picchuról). Rájöttem, hogy Cézanne képei olyanok, mint a pixeles fotók. Ezek ugyanúgy csak szín-impressziókat adnak, melyek aztán élesítéskor határozott kontúrokat kapnak. 
Ma reggel hosszas anyagot találtam Sz.M. blogjában a tarhonyafőzés környülállásáról. Lényegét tekintve arról szól egy kitűnő írás, kik és hogyan beszélnek bele abba, hogy hogyan is kell jó tarhonyát csinálni. Noha nem nagy kaland: A száraz tésztát zsírral megfuttatjuk, aranysárgára pirítjuk, vízzel felengedjük, enyhén megsózzuk, s várjuk, hogy a tészta megpuhuljon. A cikizés teszi elevenné ezt az írást: Minden kajára váró vendég beleszól, hogy az egyetlen szakácsnak mit is kellene csinálnia. Magyarországon a munkamegosztásnak ez a módja általános.
Ma reggel Deske azt írja: takarékra teszi magát, mert holnap alkotótáborba vonul. Ahogy fogalmazza: „nálam júli 5-ig, valószínű, csökkentett habzás”.
Bikfic nem írt ma postot.
Ma reggelre sem múlt el torkom kaparása.
Ma reggelre elkészült egy papságról szóló átfogó tanulmány. De csak papíron kaptuk meg. Várom e-mailen is.
Ma reggel valahogy megint szóba jött Prohászka, és Mindszenty is. Meg hogy kinek van, és kinek nincs igaza ügyükben.
Ma reggeli postomat befejezem. Címét mindig a végén adom. Ma pl. ez lesz:
Ma reggel.           

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr105168498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bikfic 2009.06.30. 18:46:11

Ez igazán kedves, hogy így figyelemmel kíséred a blogomat, köszönöm. :)

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2009.06.30. 19:03:41

Nincs mit, de nem mindig írsz!? Miközben a téma az utcán hever, meg mindenütt. Mostanában naponta írok, és úgy vélem, sokat. Lehet, hogy mindenkinek nagyobb öröme telne benne, ha csak azt rögzíteném minimális terjedelemben, ami valóban új, egyedi és mindenkit érintő kérdés. Ezt gondolom, de nem könnyű. Van, aki történetet vár, van, aki egy híres emberhez köthető egyetlen gondolatot, egy mondatot. Mindenesetre a folyamatosságnak kétségtelen előnye, hogy a ritmusa kiszámítható. Ám óhatatlanul eltérő minőségű írások keletkeznek így, mert valószínűtlen, hogy azonos töménységű mondandók csapódjanak le valakiben naponta. Na most jól kiírtam, azt, amivel sokszor szembesülök. Üdv Mik
süti beállítások módosítása