Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.08.28. 20:42 emmausz

Szagok és illatok

Elmúlt a nap, és nem írtam postot. Ha az embernek sokat kell olvasnia, nem ér rá olvasni, és ha sokat kell írnia, nem ér rá írni. Ma sokat kellett olvasnom és írnom. Így pláne nem értem rá írni. Este meg külön szórakoznivalóm akadt.
Mi van most?
Elmúlt este nyolc,
és nincs kész a post.
Pedig.
Egyszer már a szagokról és illatokról akartam vallani.
Ha valaki befokhagymázik, szagcsíkot hagy maga mögött. Követni lehet, hogy merre járt, merre haladt tova. Még kutyaorr/kutyaszaglás sem kell hozzá. Ugyanígy az erős izzadság és testszag is követhető folyosókon, irodákon át. Persze nemcsak a rossz szagok, hanem a kellemesek is. Egy parfümöt használóval is eredményesen elvégezhető ugyanez a követési kísérlet.
Elgondoltam, milyen szagokat szeretek, milyeneket nem. Vannak arrogáns illatanyagok. Ezek megpróbálják rám erőltetni magukat. Ha tudom, lerázom, kikerülöm őket. Vannak viszont kellemesek is. Ezek nyugtatólag hatnak rám. Feltételezésem szerint többnyire természetes virágillat alapúak ezek. Nem a rózsaolajra gondolok, hanem annál sokkal visszafogottabbakra. Fiatalkoromból visszaköszön a Kéknárcisz. Szerettem a „szagát”. Az opera-luxus kicsit sok volt a jóból, a Charly kellemesen hatott a nőkön. Ma nem tudom, mifélék divatoznak, de változatlanul kétfélék. Kellemes és irritáló illatanyagok.
Gondolom, a pacsulihoz sokak élménye fűződik. Valójában indiai illatanyag ez. Hintőporok jellegzetes szaga volt a pacsuliszag.
Én szerettem.
A szerkesztőség utcájában múlóban van a rothadt hársvirág guanószaga.
De még érződik.
Ma egy asszony vakarta fel a szárított tehénlepényhez hasonló állagú tömény masszát. Gondolom, megunta szagolgatni.
Legalább a házuk elől eltakarította.
Ő az első fecske ez ügyben.
Az utcához tartozik még egy szag.
Ha nyugati a széljárás, a Pasaréti téren felállított grillcsirkesütő jellegzetes illatát hozza a mellékutcába az ájer.

Olyan illatok ezek, mint a lacikonyháké.
Végül a szerkesztőségből áradó ózonról is meg kell emlékeznem.
Lelepleződött egy titok.
Fellebbent a fátyol az ózondús levegő hamis mivoltáról.
Az ózon – hiába etettek a XIX. század költői, írói az ózondús levegő gyönyörűségével – hazugság.
Ózon keletkezik többek között a lézernyomtató és fénymásoló működése közben.
Mérgező hatású, torokkaparó, savanyú ronda szag, és lapzárta idején az ózonkoncentráció meghaladja a tűréshatáromat.
Kereszthuzatot csinálok, és ventilátort kapcsolok be, hogy kihúzza a piszok büdösséget. Érdekes módon a gépkönyv nem tartalmazza az egészségre kifejezetten ártalmas ózon elleni pontos teendőket, csupán a huzatról ír.
Pedig a kockázatokról és mellékhatásokról meg kellene kérdeznem kezelőorvosomat, kedvenc patikusomat, vagy elolvasnom a „betegtájékoztatót”.
Jut eszembe, kérnem kellene védőételt, ami a szoc. idők alig érthető szokása volt.
Melósként hol őszibarackkal, hol c-vitamin cukorkával, vagy macisajttal óvtak a nem tudom mitől.
Hogy kiment a divatból, nemde? J                

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr915168577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása