Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.09.15. 08:33 emmausz

Paradicsomi állapotok

Ma reggel autónk szélvédőjén az ablaktörlő alá csippentve egy színes reklámpapírt találtam ezzel a felirattal: PIZZA-PARADICSOM... Gondoltam, hogy zsebre vágom, mert az autótolvajok szeretik a cetliktől tarka ablakú kocsikat ellopni, abból a jogos feltételezésből, hogy gazdájuk huzamosabb ideje távol van. Tehát elraktam, hogy elvigyem a legközelebbi kukáig. Aztán gondoltam egyet. Ma ez lesz a témám.
Vegyük csak sorra, milyen is ez az e világi paradicsom?
Hogy fantáziám információkkal dúsuljon, megnéztem a google-on is a különféle paradicsomokat.
Ezeket tudtam meg:
A paradicsom perzsa szó, kert értelmű.
Bár a regénycím
Elveszített paradicsomról árulkodik,
azért létezik a földi paradicsom.
No nem annak a hajléktalannak, aki a HÉV-megállóban koldult.
A koldusok paradicsoma kb. a Ferenciek terén található, meg a Váci utca környékén.
De nem mindenki koldus. Aki vagyonát valamelyik adó-paradicsomban tartja, minden további nélkül elutazhat valamelyik
földi paradicsomba, pl. a Maldív-szigetekre, esetleg
a floridai paradicsomba. Így is hirdetik ezeket.
Ha sízni vágyik, válassza a francia és olasz sí-paradicsomokat, ha kevesebb a pénze, elégedjen meg a szlovák Donovaly-val, az is síparadicsom, akárcsak a kárpátaljaiak.
De megtudhatjuk az utazási irodák szórólapjaiból, hogy létezik cseh-paradicsom is,
s itthon is kiépültek (pl. Gyula környékén) horgász-paradicsomok.
A Közép-Tisza vidéken pedig régészeti paradicsomot kereshetnek fel az érdeklődők.
Keletre hullámzik a vitorlások paradicsoma, a Jón-tenger.
Nem ajánlják most a Kanári szigeteket, mert mint írják: az erdőtüzek miatt Pokollá lett a Kanári-szigetek paradicsoma.
Nem viccelek: Felülvizsgálatra a Fotó-paradicsomba vittem fényképezőgépemet.
Így nem fényképezhetnék vele a csimpánz-paradicsomban, mely szintén létezik. Ahol a majmok éppoly meztelenül kurkásszák egymást, mint
a nudista paradicsomban az emberek.
Az Ingatlan-paradicsom mesés ajánlatokkal bombázza a telkek iránt meggyérült érdeklődőket,
A Recept paradicsom c. könyv ételleírások gazdag tárháza, de
létezik kifejezetten Könyv-paradicsom is, ahol nemcsak a Recept-paradicsom kapható, hanem sokféle más is, pl., a Biblia, mely két változatban rögzíti az egykori idilli, paradicsomi állapotokat, s
feltehetően kapható a Hooligans-Paradicsom, amely – gondolom – a rockbanda egyik CD-jének a címe.
Olvassatuc feleym zumtuchel, mic vogmuc, paradisumuccal körbevett manusok vogmuc. Csak észre kell venni. Csak annak kell látni. Mint annak, aki már ismeri a matematikai feladat végeredményét, melyet már csak ki kell számolni.
Vagy mint az eljövendő, folyamatosan érkező Isten országát, szeretet civilizációját. Csak naponta hozzá kell tennünk a magunk adagját, hogy mielőbb beteljesedjék.
És akkor csakugyan paradicsommá lesz az ég és a föld, ha nem is a hetedik paradicsom (na jó, mennyország) jön el, mint a mohamedán szekta tanítja, csak a második, a végleges.     

 
      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr595168604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása