Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.09.19. 23:02 emmausz

Egy pörgős nap éjszakáján

Ma annyit írtam, hogy nem értem rá postot írni. De hát úgy sem tudtam volna beszámolni T.-nél tett látogatásomról, mert utána regnumi tali volt, amelyről most buktam be az ajtón. Sokan érdeklődnek folyamatosan Tücsi hogyléte felől. Mit is mondhatnék. Kölcsönös türelemre van szükség, mert hosszú lefolyású lábadozásra érdemes felkészülni.
Tücsi jól van, csak ne fájna a lába.
Jól van, csak rá tudna állni a műtött lábára.
Jól van, csak hőemelkedéssel küszködik. 
Jól van, csak a fásli elszorítja alsó lábszárát.
Jól van, csak ödéma gyanús a műtött térde.
Jól van, csak nem akar a kívánt mértékben behajolni a lába.
Jól van, csak nehézséget jelent kimenni a bejárati ajtóig a járókerettel.

Az jutott eszembe, hogy a folyosón és az udvaron mindenki fáslival a lábán és járókerettel közlekedik. Divat arrafelé. Én meg anélkül. Egyenesen snassz. (Én vagyok a kakukktojás.)
Ma sokféle bajjal találkoztam. Felfelé menet a hegyre araszolgatott a kocsisor. Inkább állt, mint haladt. Nem számoltam, hányszor indítóztam, kézifék le, váltókar egyesbe, kuplung fel, gáz le, megtart. Kézifék fel, kuplung le, gáz fel. Váltókar nullában. Majd újra meg újra.
Mígnem kiderült az oka. Egy lefelé jövő busz az út közepén, előtte tíz méterre egy hegyi bicikli, gazdáját a mentő már elvitte, ki tudja, milyen állapotban. Röpima.
A társaság lassan gyülekezett.
Kiderült: S.I. autójának betörték az üvegét, a tolvajt elfogták, de autóját kiszállították egy biztonságos helyre Fóton innen, Dunán túl.
Még kilenckor is érkezett valaki esküvőről. 
Ehhez képest kevés kocsi állt rendelkezésére a hazaigyekvőknek. Ha tízre nem vagyok a Fehérvári úton, a következő járat fél óra múlva indul.
Elértem a buszt tíz előtt. Negyed tizenegykor pedig már itthon voltam. Lehetett haladni.
Így aztán most került sor arra, hogy mindezt leírjam.
Tücsit egyébként két kolléganője is meglátogatta, akik előzetesen benéztek a szanatórium melletti vadasparkba. Sok vadat láttak, pl. két bőgő szarvasbikát, sok csendes nőstényt, és bölényt is, amit nem mertek megsimogatni szemben a dúsan gyapjas bárányokkal, amiket igen.
Ma Tücsinek új szobatársa van, egy francia származású nő, aki évtizede itt lakik, s némi akcentussal ejti a magyart. Azt mondta valakinek telefonba: Jó voisin-ja (szomszéd) van.       
           

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr495168610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása