Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.10.06. 09:59 emmausz

De durva

Múltkorjában a kezembe került egy képes folyóirat. Ami legelőször feltűnt benne, hogy az illusztrációként használt fényképek jó fele azt imitálta, hogy előzőleg megtaposták, majd a rátapadt sár java részét letörölték, az emulzió itt-ott megsérült, hiányzik. A másik feltűnő grafikai jegy az oldalakon művészi érzékkel odasercintett paca, sőt pacák (nem hapsi, hanem festékfoltok).

Az is látszik persze, hogy ezek a stílusjegyek ugyanolyan tudatos munkálkodás gyümölcsei, mint a kőkoptatott farmer, vagy éppen a mesterséges hasadásokat felmutató vászonnadrág – arra utalván, hogy az a szép, ami nem szép. (Az a gyanús, ami nem gyanús.) Olyan korban élünk, amikor
a polgárpukkasztás fontosabb, mint az értékek,
a lázadás fontosabb, mint a viselkedés,
a falfirkák minden szabad felületre való felvitele fontosabb, mint a harmóniát sugalló építészeti megoldások,
amikor „mindent ott elejteni, ahol már nincs rá szükségem” dominánsabb magatartás, mint a szemét nélküli város képe.
Még az eget is összekaristolják a kerozint elégetve működő és füstcsíkot húzó repülőgépek. Tegnap vagy hat csíkot láttam egyszerre a felhők között. Mindent egybevetve, láthatod, hogy egyre durvább korban élünk, amikor a szabadságra éhezők szabadosságot kapnak helyette. (Olcsóbb, mint a forradalom.) Ha mégsem volnál képben, az előzőek mellé helyezek még kettőt. A szétrugdosott telefonbódék képét, vagy a HÉV-ablakok kötelezőszerű összekarcoltságát. Hülyeség kilátni! Gyönyörködj a kriksz-krakszokban! Ráadásul a korábban megszokott rombolást illik újakkal tetézni, mert ingerküszöbünknek egyre nagyobb gusztustalanságokra van szükségük.
Reggel ezeken tűnődve egy piaci rés betömési lehetősége ötlött fel bennem. Ki kellene adni egy képes újságot ezzel a címmel:
LEPUKKANT ROSSEB.
Továbbgondoltam, milyen rovatcímek kellenének bele. Ilyesmik
– Karcos gondolatok
– Hasgörcs
– Nagy maflások
– Ne sokat vacakolj!
– Gyűrött világ
– Elfolyó idő
– Hírek a sittek világából
– Cuccok és anyagok
– Lóvét legkönnyebben

– Kivel kavarsz?
– Csókosok és bénák

– Szexepil
– Majomparádé
Nos, hogy zárjak be egy ilyen borzas postot?
Egy még jobb tippel.
Ne csináljunk már ilyen lapot!
Próbáljunk egy forradalmian újat!  
Egy olyat, amelyben a leírt szövegek éppen azt jelentik, amit a szerzőjük általuk közölni kíván.
Amelyben az események kronológiájukat tekintve sorban következnek,

amelyek képei sűrített tartalmakat hordoznak, mint a jó festmények, szobrok,
amelyek pukkasztás helyett használható modelleket kínálnak az élet élhetőségéhez,
amelyek alapállása, hogy minden embernek méltósága van, ezért minden olvasót tisztelet illet meg.
Lehet, hogy a polgárpukkasztásokba belefáradt emberek megpukkadnának a meglepetéstől egy ilyesféle újság lapozgatása közben.
Lehet, hogy enerváltság helyett kigyúlna a fény a szemükben.
Sőt az is lehet, hogy értelmes célok maguk elé vetítése kapcsán visszatérne beléjük az életkedv.
Hátha még sincs vége a világnak?      

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr445168634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_132406 2009.10.06. 14:00:20

Egyetértek. Lehetne még rovatcím az is, hogy A kutyagumi városszépítő esztétikai értéke; vagy Hogyan sminkeld magad fiatalra a sokadik átbulizott éjszaka után; esetleg Szelektív hulladék ruhák a legújabb trend szerint. Szerintem amúgy vége a világnak. Csak a Nagy Bumm fénye még nem ért ide, és ezért nem vettük észre.
süti beállítások módosítása