Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.10.15. 17:09 emmausz

Tréfás és komoly

Amikor a Nyugatra igyekvő szerencsés turisták még csak 70 USD-t vihettek magukkal a béketáborból, egy kis plusz valuta megszerzése is igen macerás volt – és tilos. Akkoriban az egyik kabarétréfa így szólt:

– Hát téged miért csuktak le?
– Szolmizálásért.

– Aztán mit szolmizáltál?

– Azt, hogy... do-lá-re-la-dó.
– Ahá. Szóval dollár eladó.
Akkoriban jártam szolfézsra. Simán le lehet énekelni ezeket az egymást követő hangokat.
Évtizedekig hordoztam a poént és a dallamát magamban, mígnem rájöttem, hogy van egy zene, amelyben ez az inkriminált, dolláreladással foglalkozó dallamrész bennfoglaltatik.

Most tehetnék ide egy pauzát, stílszerűen egy szünetjelet, hogy holnaputánig ki-ki találgassa: melyik zenében következnek ezek a hangok így öten egymásután.
De nem várok.
Ha valaki szereti a zenei fejtörőt, hagyja itt abba a post olvasását, és törje a fejét a helyes megoldáson (elvileg akárhány jó lehet).
A többieknek ugyanis felfedem a titkot.
Van a Beatlesnek egy általam is igen kedvelt slágere a HELP c. nagylemezükön.   
A szám címe: The Night Before.

Hallgatod a számot, és amikor a fiúk ezt éneklik, hogy When I think of things (we did It makes me wanna cry), akkor a zárójel nélküli szövegrész alatt elhangzó dallamban pontosan az előbbi öt hangot formálják meg egymás után.
Így válik a Beatles akaratlanul is „valutaüzérré”, hiszen burkoltan ugyan, de dalukban benne foglaltatik a „dollár eladó”-szöveg, és ennél kevesebbért is elítéltek már embereket egy-egy koncepciós perben.
Más.
Csia érdeklődésére megpróbálom összeszedni, mi fejlemények álltak be Tücsi gyógyulását illetően.
Lába lappad lassanként. Ez jó, mert kezdett türelmetlenkedni, hogy nem akar sehogy sem engedelmeskedni a térde, melyet addig kell tornásztatni, míg 90 fokos szögben be nem hajlik. Ma van utoljára nála a gyógytornász, hiszen egyedül is tudja kínozni feszülő inait. Tegnap megkérdezte: Hány fokos szögben látom behajlított lábát? Mondom 70. Nem örült neki, ezért „jobban megnéztem”, majd jelentettem az eredményt: 92-95 fok cirka.
Ettől mindjárt vidámabb lett. Nekem meg igazán mindegy, milyen szögből nézek a lábára.
Többféle módszerrel próbál apadni.
Kerüli a húsféléket. Igaza van. Zöldségeket és gyümölcsöket próbál inkább eszegetni.
Szeszt nem iszik. Kávét sem. Naponta rááll a mérlegre, és én még nem kérdeztem meg, mennyi a súlycsökkenés. Helyette hoztam ma egy lángost. Még langyos volt a hideg ellenére. Az orrom előtt sütötte a nő az Árpád-hídi megállóban. Lám, csak a felét ette meg (noha abszolút vegetariánus kaja a lángos). A másik felét én „vegiztem” be (bár délben pulykahús volt körettel a munkahelyemen).
Tücsinek ajánlottam, hogy mérje meg inkább a térde feletti rész körkerületét centire. Majd egy hét múlva is tegye meg ugyanezt. Ha nem lát apadást, szóljon. Én ugyanis látok, ha az elmúlt hetekkel vetem össze.
Mindent egybevéve állapota lassú fejlődésen megy keresztül. Javulgat, ha nem is látványosan egyik napról a másikra. Már nem kell szurkálnia magát a trombóziselleni löttyel, viszont két fajta gyógyszert szed. Egyet torna után, amikor felerősödnek a fájások. Ez egy fájdalomcsillapító. A másikat este, hogy gond nélkül aludjon. Stilnox a gyógyszer neve és prímán bevált. Utóhatás nélkül altatja éjszaka.
A teljesség kedvéért említem meg, hogy van egy kenőcse is, amit a térdére ken, és dunsztolja. No meg jégzselét is alkalmaz, ha melegnek érzi a térgye kalácsát.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr985168651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása