Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.10.30. 11:11 emmausz

Karcsi bácsi

A Magyar Kurír tegnap nagyot alkotott. Közzétette a Tömő utcai plábánossal, Futó Károllyal készült. Van egy erősebb akarat című portréfilmet. A 28 perces anyagot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karán működő Vizuális Műhely készítette. A film honlapjukon (MK) megtekinthető. Eddig a híranyag.
Karcsi bácsi 25-ben született. Ugye akkor 84 éves. Artikulációja olyan, amilyen. Néha jobban oda kell figyelni arra, amit mond. De érdemes is rá odafigyelni, mert szűk félórában többet mond, mint esetleg egy kétnapos lelkigyakorlat.
Ha van egyszerű és Istenre nyitott felnőtt, Futó Károly az. Engem egyedi báján túl két gondolata fogott meg, melyek részben nagyon rokonszenvesek, részben feladatot is jelenthetnek, itt és most.
Az egyik, hogy minden ember szeretnivaló. Isten mindenkit szeretetre teremtett. Nagyon összpontosítanunk kell, és magunk irányultságát korrigálni, hogy az embereket szeressük, amiért szerethetjük egyáltalán, és ne kritizáljuk, bántsuk, ne gondoljunk rájuk haraggal, bosszúsággal. Hatalmas és mindennapos munka ez, de meg lehet csinálni. Az a fontos ugyanis mindenkiben, ami benne a szeretet. Magamnak megpróbálom az embert mint olyant átnevezni homo sapiensről homo amans-ra: szeretetre alkotott ember.
A másik gondolata szintén felrázó. Ez az egyszerű és mosolygós öregember azt deklarálja, hogy nem különösebben izgatja a múlt, tudja, mi történt benne, de nem foglalkozik vele, ha nem muszáj. A jövővel se, mert hiába izgatná magát, hiába szorongana több-kevesebb valószínűséggel bekövetkező problémákkal, egyáltalán nem biztos, hogy bekövetkeznek. De ha igen, akkor sincs semmi baj, mert Isten gondoskodik rólunk. Summa summárum, a jelennel foglalkozik. Minden reggel a Szentlélekhez imádkozik, s arra kéri, hogy mutassa meg neki, mikor mit tegyen az előtte álló napon. Nagyon bölcs dolgot művel, és az is jó, hogy ráhagyatkozik az Istenre. Így aztán minden napját az Ő színe előtt tölti.
Meg kell nézni a filmet, és érdemes követni életmódjában ezt az egyszerű „lelket”.
Az ifjú filmesek pedig már nem éltek hiába, mert egybeszerkesztett felvételükkel kiástak és megmutattak néhány gyémántcsillogású gondolatot, cselekvési stílusjegyet.  

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr315168673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_11533 2009.11.03. 08:04:37

Ma érkezett: Drága Jó Anikó! Most néztem meg ezt a csodaszép kisfilmet, mely nagyon sok erőt adott. Futó Károly atya egyszerű és szépséges őszintesége, mosolya példa lehetne a sok életunt ember számára. Mert mit is mond Ő? "Mindenki jóra van alkotva csak meg kell találni mindenkiben azt, amit lehet szeretni." Megmaradt a hitben és üdvözült. A kegyelem megmarad. A papoknak nem magukat, hanem Krisztust kell hirdetni. 900 tanyán hirdetni az evangéliumot nem volt könnyű. De aranyosan mondja: "A mát mindenki kibírja, elbánunk vele.Se a múlttal, se a jövővel nem kell foglalkozni. A boldogság az a felismerés, hogy ott vagyok ahol lennem kell és örömmel csinálom. Aki embereket akar halászni, a saját szívét tegye horogra." Drága Jó Anikó!!!!! Ez kellett ma az én lelkemnek. Hála Neked érte és Futó atyának! Sok ilyen atya kéne legyen, mint ő. Ki is mondja, hogy sok pap elmenekül a szegénység elől és maradnak azok, akik kitartanak, mint az apostolok. Krisztus szeretete győzni fog. Nyugodalmas jó éjszakát és nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!! Szeretettel ölellek: Marika
süti beállítások módosítása