Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.11.16. 14:07 emmausz

A világ önmagából való kizökkentése folytatódik

Tegnap írtam, amit írtam, lényege szerint azt, hogy kb. 3-4-szeres jóhírdömping tudná csak automatikusan közömbösíteni azt a szennyáradatot, amely naponta a nyakunkba zúdul. Hogy mégsem őrült meg eddig a világ, az pusztán kegyelmi kérdés.
Ugyancsak tegnap néztem meg a tévinterjút Hofher József jezsuiával, aki a cigánypasztorációnak szenteli jelen életét. Azt nyilatkozza többek között, hogy úgy érzi magát, mint egy lengőajtó. Hol fel van dobva, hol maga alá kerül. Maguk a romák küldik el olykor melegebb éghajatra, akiken embersége szerint segít. Azt is elismeri, hogy elő-előfordulnak olyan események a romák részéről, melyekkel egyáltalán nem lehet egyetérteni. Mégsem lát más megoldást, mint azt a magatartást, melynek a során velük próbál egy lenni, velük közösségre lépni, kiismerni és elismerni gondolkodásmódjukat. Idézi Mustó P. SJ-t, aki szerint akkor lesz igazán közöttük a helye, ha a legjobb öt barátja egyike cigány illetőségű lesz. Ezt próbálgatja.
Még tegnap este tudomásomra jutott, hogy Sajóbábonyban olyannyira elszabadult a pokol, hogy a helyi magyarok védelmében a magyar gárda jelent meg, a romákéban a rendőrség. Nagy a csetepeté, és a feszültség. A pillanatnyi helyzetet nem látom át, de szörnyűnek gondolom. Mi jelenik meg a sajtóban? Ez:
»Ezer cigány éjszakája: „holnapra megölünk minden magyart” – háborús zónává vált Sajóbábony.«
Kérdésem ezúttal rövid:
Van-e annak reális esélye, hogy 3-szor leadják a jezsuitával készített interjút, míg egy ilyen hír jelenik meg a sajtóban, hangzik el a rádióban, tévében? 
Ez a kérdés: Válasszatok!
A többi kegyelem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr525168701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása