Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.11.20. 10:21 emmausz

Köd és napsütés

Áldjátok az Urat, ti köd és napsütés, dicsérjétek és magasztaljátok mindörökkön örökké... (Vö.: Azarja imája Dániel könyvében)
Ma olyat tettem, amit nem szoktam. A szokásos világító digitális órára ugyan rápillogtam többször is az éjszaka, még reggel is, amikor azt súgta: Aludj még egy fél órát, aztán csörög a vekker. Hát nem csörgött, mert este nem állítottam csörgőre. Ilyesmit hét végén szoktam elkövetni, amikor csaknem mindegy, hogy mikor ébredek és kelek fel. De ma még csak péntek van. Akkor ébredtem, amikor más napokon már a buszon ülve töfögünk Pasarét felé. Nem igazán hozott izgalomba ez a felismerés. A szokott tempóban végeztem el a szokott műveleteket, mozdulatokat, cselekvéseket. Majd kocsiba vágtam magam, és eltapogattam a sűrű ködben Újlakig. Ott már kitisztult, s tiszta is maradt a levegő egészen végig. Most itt állok a kocsival ragyogó napsütésben, hogy majd délután megejtsem hazafelé az üzletközpontban heti bevásárlásunkat.
Mivel csaknem akadálytalanul lehetett közlekedni, néhány perces elcsúszásom rajtam kívül senkit nem érintett, nem vett észre s nem érdekelt.
Lassan elkezdem utolsó teljes foglalkoztatottságú hónapomat, hogy azután átadja helyét a csökkentett időtartamúnak.
Nem bánom.
Idén szerettem volna letenni a lantot.
Nem így lett.
Sajnálom.
Hangulatom – rajtam kívül álló tényezők miatt – így liftezik:
:-)    :-׀           :-)    :-(          :-) ...
Mejhez hasolló lyókat kivánok Göre Gábor biro ur
De hogy normális hangulatban záródjék a poszt, megtoldom néhány ma érkezett „bölcsességgel”:
Olyan rosszul nézel ki, iszol te rendesen?
Itt Magyarországon az a gond, hogy senki sem meri felvállalni, amit mondott! Ezt nem tőlem hallották!
Az asszony mindig arról panaszkodik, hogy nem figyelek rá. Vagy valami hasonló...
Nem csodálatos, hogy a munkád milyen értéktelen, amikor fizetésemelést kérsz és milyen értékes, ha szabadnapot?
A világ legnagyobb felfedezéseit olyan emberek tették, akik túl hülyék voltak ahhoz, hogy tudják, hogy az adott dolog lehetetlen.
Van egy pólóm, az van ráírva jó nagy betűkkel: BALEK. Csak tudnám, mi került benne 34 700 forintba.
Kerüld a csokoládét! Összemegy tőle a ruhád!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr35168705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása