Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.12.14. 09:11 emmausz

Ments meg minket, áldj meg minket...

Nem szívesen térnék rá álmaim rendszeres leírására, ma mégis megteszem. Azt álmodtam, (többek között), hogy egy gyereklány kuporodik össze egy aluljáró egyik zugában, megpróbálja a körülmények ellenére melegen tartani magát, de ez elég kudarcosra sikerül. Magára rak mindenfélét, csakhogy ezek a tárgyak, rongybabák, mackó stb. elég rosszul pótolják a takarót. Mocorog, felébred. Kócos fejével rám nevet, majd befúrja fejét újra a sarokba, a nyers beton sarokba.Ha álomfejtéssel foglalkoznék, azonnal adódna: Azt kívánja a csőlakó gyerek, hogy szenteljek időt és energiát arra, hogy méltatlan helyzetük javuljon.
Másodszorra árnyaltam már magamban a dolgot, visszaemlékeztem a meteorológiai távelőrejelzésre, melyet a neten megnéztem este, s mely rövidtávon fokozatos lehűlést jósol a térségünkben.
A következő lépcsőben meggondoltam, hogy akiket a bankok adósságcsapdába ejtettek majd a lakásukat-házukat rekvirálva az utcára tettek, mihez kezdenek a hirtelen rájuk szakadt hidegben, s hogy jól van-e, hogy az igazságszolgáltatás és a közigazgatás ölbe tett kézzel szemléli egyes polgárok kifosztását, csendes halálra ítélését?
Költői volt a kérdés. Természetesen nincs jól, sőt... Nagyon rosszul van.
Mit tehetek én, az írástudó azon kívül, hogy ideírtam, és a leghatározottabban tiltakozom eleven embereknek a mammon oltárán való feláldozása ellen. Régen volt ilyen piszok a közerkölcs. Nincs kedvem gratulálni hozzá azoknak, akik részesei a züllesztésnek.
Végül felkeltem, s láttam, hogy esik a hó odakint. Megtapogattam a fűtőtestet, hűvös volt.
Eltekertem a Herz-szelepet, hogy adjon egy kis meleget, noha inkább hűvösben szoktunk aludni, mint túl melegben. Tücsi fel is ébredt rá.
Most reggel van, ritkásan szállong még a hó, dolgom után nézek. A közlekedésben nincs fennakadás, rendben megérkeztem a szerkesztőségbe, ma én vagyok a sekrestyés.
És most várok a csodára.
* * *
Fotóim. (2 db) Hozzá komment: Igazából csak ezzel a mókás termésű fával tartoztam az őszbúcsúztató képsorok teljessé tétele során. Régóta tervezem, hogy egy jobb darabját lekapom, most két képet készítettem róluk. Nagyon kacifántos nevük van: koelreuteria paniculata, ehhez képeset magyar nevük egyszerű: csörgőfa. Második Ádámnak képzelhettem magamat, amikor találomra zörgőfának tituláltam őket. Az én nevem találóbb, mert nem csörgő, hanem zörgő hangot adnak a rázogatott pergamenlufik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr335168738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása