Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.01.14. 06:56 emmausz

Haiti

Évek óta edzésben tartja agyamat a mahjongg nevű játék, mely leginkább a memoryhoz hasonlít. De itt a hagyományos, piramisra emlékezető halomba összerakott dominófélék ábrájukkal felfelé helyezkednek el, s nekem nincs más dolgom, mint a párokra rámutatni, melyek eltűnnek. A játéknak akkor van vége, ha minden páros eltűnt a tábláról. Nehezíti a játékot, hogy a véletlenszerűen felrakott dominók csak a szélekről vehetők le, mégpedig jobbról és balról, a „fenti és lenti” dominók nem. Nem mindig sikerül az összes levadászása. Egyes mahjongg játékok esetében ilyenkor a „gép” segítségképpen átrendezi a köveket – az enyém nem. Kezdheted az újabb játékot, eladdig, míg türelmedből telik, vagy ameddig sikeresen el nem távolítottad az összes dominópárt. Az ügy furcsasága, hogy az én soliter-játékom a győzelmet a Fuji kitörésével honorálja. Először csak morajlás hallatszik, majd füst és a tűzhányó kitörése mutatkozik egyre erősebb morajlások közepette. Nem tudom, hogy honnan ered az elismerésnek ez a fajta brutalitása, mindenesetre tény.
Tegnap este is eléültem, hogy lazításképpen próbálkozzam egy menettel. Aztán leesett: Kedden hatalmas földrengés rázta meg Haitit. Egyelőre csak becsülik a halottak számát, és senki sem mond tízezernél kisebb számot. Valaki szerint egy millió halott is lehet.
Nekem egy halott is sok.
Ilyenkor elcsendesedem, mert nem látom az ok-okozati összefüggést a dolgok között, magyarán az egyszerre meghaló sok ember elpusztulásának nem vagyok képes értelmes okát adni.
Innen a némaság.
Ezúttal a szolidaritás halvány jele is, amennyiben nem voltam képes a szokásos mahjongg játék lefolytatására. Nekem ne rengjen a föld, ne törjön ki a vulkán, inkább a bajbajutottak iránti együttérzésem jeleként elhagytam ezt a játékot.
Szegény-szegény haitiak.
Tudjátok, a Mester egyik kétezer éves tanítása esett be, melyet Lukács evangelista jegyzett fel.
Idézem:
„Az a tizennyolc ember, akire rádőlt Siloámban a torony, és agyonzúzta őket, azt hiszitek, hogy bűnösebbek voltak, mint Jeruzsálem lakói közül bárki? Mondom, nektek nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan.”

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr115168778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása