Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.02.01. 18:16 emmausz

Öreg hóhányó TILOSországban

Öreg hóhányó TILOSországban
Idekint +3 fok, a kocsimban -3. Idekint félméteres hó veszi körbe az autót. Egyelőre laza a hó, ahol sózott, ott meg nehéz a latyaktól. Holnapra nagyobb hideghullámot ígérnek. Ha a latyak megfagy, ameddig el nem diffundál, ki nem tudok állni a parkolóból. Így – ez idő szerint a ház legöregebb hóhányójaként – lapátot ragadtam, és eltüntettem a hódombokat – a gyepre. A technika nem áll messze tőlem, de az állóképességem már nem a régi. Meg-megálltam munka közben gyönyörködni a havas tájban mindaddig, míg levegőhöz nem jutottam. Elég gyorsan rendeztem a kiállási lehetőséget. Ennyit a hóhányásról. (Alig tudtam feljönni az emeletre. Elszokott a cigány a szántástól.)
Most TILOSországról néhány sort. Francois még csak udvarolt Évának, mikor egyszer Dobogókőre kirándultunk együtt. Ők ketten, és Tücsivel mi ketten. Tücsi szedte a virágokat, Francois pedig minden szál letépésekor elkiáltotta magát: Anyoska TILOSZ, újabb szakítás, újabb TILOSZ-kiáltás.
Nem sokat tévedett. Jártában-keltében nem egy táblával találkozott: Gyepre lépni, ablakon kihajolni, vészféket meghúzni stb. stb. TILOS! Hát beragadt neki.
Mostanában fotózással próbálkozom. De hát ott aztán csak igazán minden TILOS.
TILOS gyerekeket fotózni, mert pedofília gyanújába keveredsz,
TILOS műtárgyakat fotózni stratégiai szempontok miatt,
TILOS embereket közelről fotózni személyiségi jogaik miatt,
TILOS autókat felismerhető rendszámtáblával fotózni, mert a kocsi gazdájának érdeke lehet titkolni, hogy ő bármilyen okból akkor éppen ott tartózkodott.
TILOS szép házak kéretlen fotózása, mert ki tudja, milyen szándékkal készül a kép. Pl. gyenge pontjainak a tanulmányozása egy alapos betörést megelőzően. Nem csodálkozhatsz, ha rád rontanak a háziak és összetörik a kamerádat.
TILOS továbbá eljáró rendőrökről fotót készíteni egy ilyen-olyan tüntetés alkalmával. Ki tudja, mit eredményezhet a rendőr érdekeit sértve. Nem folytatom, azaz igen, mert ma üres játszóteret fényképeztem, s kiderült, hogy az is
TILOS.
Ne kérdezd, miért, de nem szerepelhet a képeken a fenntartó csoport, közösségre utaló jelkép, felirat.
Mindezt azért írom, mert tegnap Évával beszélgettünk. Rákaptak a blogomra, és kicsi lánya a szépséges Estelle, végigböngészte a fotóimat. Nézd, mama! Itt is voltunk, a Duna-parton is, a patak parton is, és ez a nagyiék háza, stb. De nem találom a játszóteret, ahol annyira szerettem lenni.
Nos ez volt az a pillanat, amikor beláttam, nem halasztható egy nappal se a játszótér lefényképezése – télen. Több mai fotós kísérletem között fognak szerepelni hát a játszótéren készült képek, de csak miután meggyőződtem róla, hogy semmi TILOS nem maradt rajtuk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr145168797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása