Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.02.07. 15:45 emmausz

Hókotró(dik)?

Szőnyi István nem alkotott annyi téli grafikát, mint amennyi havas tájat fotóztam ezen a télen. Persze fényképezni hasonlíthatatlanul könnyebb és gyorsabb, mint metszeteket alkotni. Mindenesetre a tél egyelőre befészkelte magát Budapestre és nem kíván kotródni. Mára délig legalább még 10 cm-nyi friss hó esett.
Megint lekotortam az autó tetejéről,
megint nehézkes a közlekedés,
megint hókotrókkal kell operálni, mert nem akar megmelegedni a hó, s eddig szublimálni sem volt hajlandó.
Még autózni csak-csak lehet valahogyan, de parkolni alig. Kb. másfélszer annyi helyet kellene szabaddá tenni ehhez a hótól, mint ahány kocsi közlekedik. Innen kiállnak a kocsik, de amoda meg megérkeznek. Persze számos átfedés van a jövő-menők között, de akkor is.
A kérdés, hogy van-e elég hóhányó az országban?Szerintem még fölösben is van, csakhogy a hóhányók többsége éppen hogy nem akar havat hányni. Azért nevezik őket nagy hóhányóknak. (Éva, ezt fordítsd le franciára!)
Pedig a hóhányás egyszerű: még eszköz se kell hozzá.
Gyúrsz egy kis gombócot. Elkezded gurítgatni. Egyre nagyobb tömeg hó ragad hozzá. Így készül a hóember is. Nemde?
Mire méteresre dagad, nem győzöd egyedül a görgetést. Hívsz magad mellé segítőket. Együtt gurítjátok, mígnem másfél méteres átmérőjű nem lesz. Ezt ráállítjátok egy csatornarácsra, hogy ha kedve támadna szottyossá válni, rögtön belecsinálhassa magát a csatornába.
Ha minden ház legyártja a maga görgetett hóbáláját, egy óra múlva megszűnik a közlekedés ellehetetlenülése.
A köztisztasági vállalat vezetői kiutalhatják maguknak a korábban maguk által megfogalmazott intézkedési terv teljesítéséhez kötött prémium összegét, és mindenki boldog.
Miért jobb lapáttal turkálni az elfogyni sose akaró hótömeget, amikor sokkal hatékonyabb megoldást kínálok itt nektek – teljesen esz(köz)telent?
:)
Ja, újításom bevezetése esetén 10 forint/hóbála tiszteletdíj átutalását kérem egyszámlámra.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr265168804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása