Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.02.19. 10:34 emmausz

Köd van

Ma Zsuzsa nap van. Isten éltesse Zsuzsát és minden Zsuzsát (és minden nem Zsuzsát is. Miért is ne?) Mára erősödött a köd. Mivel a tegnapi ködös képekkel befejeztem a Mickey 2 gyűjteményt, új albumot nyitottam Fotóetűdök címen. Oda került a mai kilenc „etűd”. A köd mára tovább erősödött. Megpróbáltam érzékeltetni ezt a természetes jelenséget mint olyat.Reggel bekapcsoltam a tévét, ahol egy fideszes polgármester magyarázta: azért vettek fel hatalmas kölcsönöket, mert a kormány az önkormányzatokat újabb kötelező feladatokkal látta el, de anyagiakat nem biztosított hozzá. Utána egy államtitkár ráerősített, hogy a fideszes polgármesterek tendenciózusan eladósították az önkormányzatokat. A riporter pedig nem firtatta, vajon mi ennek az oka?
Mert vagy csodát tettek a kormánykoalícióhoz tartozó önkormányzatok polgármesterei, vagy nem volt szükségük hitelekre, mert megkapták a feladatokhoz az anyagi támogatást. Maradjunk az utóbbinál. De hogyan lehetséges ez? Nagyon egyszerűen. Pl. úgy, hogy annak idején az önkormányzati választásokat rendre a jobboldal nyerte. Mit tett a koalíció? Azonnal megszervezte az EU-val konform régiókat, és saját embereit telepítette az élükre. Vajon az EU pályázati összegeit kik nyerték el ezek után, melyekre csak a régióknál lehetett pályázni? Lám a köd nemcsak természeti jelenség. Folyik a ködösítés ezerrel. Avagy ha én ismerem ezeket a politikai sakkhúzásokat, akkor a magyar tévé munkatársa ne tudná ugyanígy?
Ne tessék viccelni.
Inkább tessék elolvasni A Skrabski Árpáddal készült interjúkötetet, amelyben többek között elmondja: Jó barátságba került Hegedűs Andrással, aki annak idején fiatal politikusként behívta az oroszokat 56-ban. Ugyanez az ember rájött a párt fonákságaira, és 68-ban tiltakozott Csehszlovákia megszállása ellen. Ki is rúgták a pártból. Nos ez a politikus mondta SÁ-nak, hogy „a diktatúra idején tudatosan úgy hoztak törvényeket, hogy ne lehessen betartani, és utána azt vittek el, akit akartak, és azt hagyták futni, akit akartak”. (Nemzet, család, történelem Kairosz, 2009.42. o.)
Hét van itt köd bőven, de mintha már oszolna.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr205168819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása