Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.02.24. 18:06 emmausz

Kienzle
Valamikor a hetvenes években vettem egy faliórát a Belvárosban, a Petőfi S. utcában üzemelő órásboltban. Szögletes formájú, mégis ez tetszett meg. Talán mert teniszcsíkos a számlapja, talán a színe miatt. De lehet, hogy azért, mert még korábban az Erzsébet-híd tövében vettem egy Kienzle vekkert, mely kitartóan dolgozott akkor már évek óta. Ez tehát jó 30 éve történt. A Kienzle mutatói először a Baross utcai lakásunk falán rótta körbe-körbe kihagyás nélkül a köröket. Majd velünk jött az Álmos vezér parkba, hogy azután áttelepüljön Óbudára. Itt már több mint húsz év óta dolgozik. Mindig ugyanazon a falon, mindig ugyanazon a szögön lógva, mindig pontos időt mutatva.
Nem ébreszt, nem igazodik a GPS-hez, mégis pontos.
Csak időnként kér új elemet.
Maga a gyár sem mai csirke. 1822-ben alapították Németország nyugati határvidékén egy kis faluban. Azóta termeli a kronométereket. 2010-ben is újdonságokkal rukkolt ki.
Persze a kvarcóra a kairoszt nem tudja mérni, csak a kronoszt, de azt jól.

Azért foglalkoztat a dolog, mert kevés tárgy kíséri el az embert egész élete során. E kevés tárgyak egyike az immár három évtizede ketyegő Kienzle-Wanduhr, hogy stílusos legyek.
Nem akarok semmiképpen sem bálványimádó lenni, ne is tekintsétek annak, amiért lefotózom ma a fali kvarcórát. Azért teszem, hogy lássátok, egy tárgy lehet jól tervezett, arányos, harmonikus és a maga módján szolid, mértéktartó, jó formájú, ami nem akar másnak látszani, mint ami valójában.
Máté
A mai nap egyik szép élménye, hogy egy féléves kis krambót a kezembe foghattam. Unokáink kissé messze laknak, ma viszont egyik kollegina behozta fiacskáját. Mosolygós kis kézben ülő fickó Máté fiú, aki szívesen tűrte, hogy adjak neki néhány puszit a feje búbjára, és hogy magamhoz öleljem.
Nemrégiben olvastam egy rövid leírást arról, hogy egy amerikai hajléktalan magához ölelhetett egy kicsi gyereket. A történet szerint az anya először féltette a kicsit átadni neki, de aztán épségben visszakapta. A krampusz pedig könnyezve mondott köszönetet ezért a gesztusért, kifejezve, hogy ez volt élete legszebb karácsonyi ajándéka.
Nekem is jól esett a tőlem egyáltalán nem tartó emberke közelsége. Gratuláltam a mamának szépséges és jóságos gyermekéhez.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr855168827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása