Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.04.06. 19:44 emmausz

A Remete-hegyen

Nem is tudom, ma csavarogtam-e vagy ügyintéztem. Mert rendben van: felmentem a Remete-hegy derekára, hogy körbenézzek onnan, de kétféle indíttatásnak is meg akartam felelni útközben.
Ám haladjunk csak sorjában.
Csakugyan jártam a Remete-hegyen – szemergő esőben. Korábban a Margit-kórház ablakából lestem a domboldal forgalmát. Egy út vízszintesen, rajta állandó forgalom, majd jobbra egy letörés szintén sok közlekedő autóval. Az ablakból vágyakozva lestem a kinti életet. Bár ott lehetnék a jó levegőn, s nem itt a koriban.
Ma megfordult a helyzet.
A fenti útról néztem lefelé, s immár balra esett a letörés, a Perényi köz.
Innen néztem a környéket, a kórházat, az Árpád-hidat, Pest szmogos látképét. A hegyen itt is hatalmas épületek pompáznak, hirdetve, hogy egyesek jól megszedték magukat. Kb. nonstop száz év szorgalmas munkája bérének megfelelő értékű villák sorakoznak itt.
Az egészben az a groteszk, hogy a dúsak, ha kinéznek az ablakukon, mit látnak? Azt, amit létrehoztak: Szovjet típusú szürke falansztert, mely roppant egyhangú látvány. Igazán nem irigylésre méltó szemüket pihentetés helyett ezeken a betonkolosszusokon legeltetni. Készítettem bizonyítékul néhány képet.
Lefelé haladtomban egy hatalmas rétet találtam elkerítve. Kiderült, hogy itt golfklub és golfpálya létesül, mesterséges tóval. Most dolgoznak rajta a földgépek. Annyi haszon van benne, hogy ide nem épül semmi, és a természet megmarad jó levegőt – a golfklub meg nyereséget – termelni.  Leszállva a földszintre, megvásároltam, amit akartam, majd hazafelé beugrottam egy megrendelő irodába, hogy meg érdeklődjem, megérkezett az a megrendelt alkatrész.
Meg – hangzott a lakonikus felelet. – Ők kétszer is üzenetet hagytak üzenetrögzítőmön.
Hát nem egészen.
Az igaz, hogy kétszer is keresett egy telefonszámon valaki.
De: Az én papíromon nem szerepelt az ő telefonjuk, s a nálam kijelzett szám után sem következett semmiféle üzenet.
Én meg azt hallottam, hogy nem jó felhívni a nekem ismeretlen telefonszámokat, mert lehet, hogy nagyon sokba fognak kerülni.
Ezért mentem el hát személyesen. Nem magyaráztam el nekik a szitut, mert mint olvashatjátok, elég bonyolult a probléma.
De nemcsak ez.
Azt is hallottam, hogy az internetes kalózok betörnek egy-egy számítógépbe, megpróbálják feltörni a bankszámlaszámodat, s ha eredményesek, kasszád esetleg azonnal és teljesen kiürül. Ez ellen valaki úgy védekezik, hogy tart egy második számítógépet is, melyet csak banki műveleteinek rendezésére használ. Folyamatosan pedig másik PC.-jén dolgozik. A netre is a nem banki műveletessel száll be. A hackerek feltehetően a sűrűn használt gépet támadják, hiszen időre van szükségük ahhoz, hogy alapos „munkát” végezzenek. Érdemes ezt is megfontolni.                 
Egy harmadik gyakorlatra talán nem is szükséges figyelmeztetni. Aki nem szeretne spamekkel bajlódni, jól teszi, ha emailjét nem a szokásos módon adja meg, saját kódja után nem a szokásos @ jelet adja meg, hanem kiírja betűkkel, hogy „kukac”, és ezután veti oda a rendszer nevét, melyben rögzítve van a kódja.
Nem árt egy kis óvatosság!    
* * *
Végül egy csacsi-pacsi. Ma akadtam rá.
Nem mindegy, hogy minden borom sokkolja, vagy minden sorom blokkolja őt. :-)

*****
Szolgálati közlemény: Ma megérkezik Ági Németországból és Csia (USA) Írországból.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr725168870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása