Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.04.12. 16:03 emmausz

Esik eső karikára

Újfent a rigók. Hajnalban nagy hangicsálásba kezdtek. Említettem már, hogy van egy glisszandós, aki pánsípján egy futamot fúj fentről lefelé. De már napok óta hallok egy pártos rigót is, mely az egykori szovjet himnuszt recitálja unos-untalan. Aki nem szeret szolmizálni, de ismeri a nóta szövegét, azoknak a kedvéért írom ide, hogy mit énekel a madár: Szövetségbe forrt… szövetégbe forrt… szövetségbe forrt… X.-szer egymás után.
Amikor a rigók szokatlanul hangosak, akkor csendes eső esik. Olyan mintha reggeli imát mondanának. Hiszen ha esik, akkor tálalva van a gilisztareggeli. Mert a giliszta akkor bújik ki a házából, amikor jól esik. Ellenkezőleg velünk, akik ilyenkor inkább a házunkba bújunk.
No, ez ma nem így történt.
Már a tegnap este befolyásolta a mai napot. Tizenegy is volt éjszaka, mire megtudtuk:
A Fidesz győzött, az MDF csomagol, az LMP feljött, úgyszintén a Jobbik. A MSZP süllyedt.
Az egésznek annyi mára vonatkozó vetülete van, hogy jó fáradtan ébredtünk reggel. Mica hátát fájlalta, vele mentem szakrendelésre. Két óra.
Ebéd, majd utána a varrógépet vittem szervizbe, újabb két óra.
Megnéztem a padlólapokat is a szemközti kerámiaboltban, a nagy, világos tetszett. A négyosztatút nem lehet tisztán tartani.
Túl vagyok a füge gyökérsarj kiásásán is. Éva kérte, mert nyáron szeretné a Jura hegységben is meghonosítani kertünk fügéjét. Hát sok szerencsét hozzá.
Mivel sok mindent kellett intézni, a séta is inkább feladatcentrikusra sikerült. Most lassan délután négy óra van, bármikor megszólalhat a telefon, hogy menjek Tücsi elé a megállóba.
Az esős idő miatt csak itthon gyártottam néhány képet, hogy a fotós rutin folyamatosan megmaradjon. Ezek csendéletek, s igyekeztem szép színesre venni őket, merthogy odakint minden ólomszürke a vastag felhőzettől.
Amíg időm engedi, a Távlatokat digitalizálom tovább. Ma a 2. számot fejeztem be.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr195168877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása