Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.05.04. 16:28 emmausz

Testvérek és országok

Öcsém beszédes, én hallgatag vagyok. Ő rendre egy környéket látogat meg napi sétája alkalmával, én meg mindig máshol mászkálok. Amikor együtt kószáltunk, egyszerű volt a dolog.
Ő mesélt, mert még nekem nem mondta el korábban.
Én meg többnyire hallgattam, mert történeteit még nem hallottam korábban.
Érdekesen fogalmazott.
Egyik története nagyon megragadott engem. Elmondta, hogy Kaliforniában is úgy van az, hogy a part menti telkek tulajdonosai szeretnék lekeríteni azt a területet, mely az óceánra néz. Ám amint észrevették a hatóságok, azonnal elbontatták mindenkivel a kerítéseket, mondván, hogy az sérti a demokráciát, sérti a környék sétálóinak az érdekét, mert az óceánpart mindenkié!
Ma többedszer tapasztaltam meg, hogy sértik demokratikus jogainkat, amennyiben a hegyekre irányuló utcák rendre zsákutcának minősülnek. Ma lefotóztam egy táblát, mely a zsákutca jele alatt arról értesít, hogy magán terület. Persze ez nonszensz. Egy utca nem lehet magánterület, ha pedig az, akkor nem utca. Láttam egy kiírást turistáknak: Ösvény a remetehegyi barlanghoz. Az ösvény keskeny. A beszájadzásától számított húsz méteren belül hatalmas tankcsapda lohasztja le az ösvényt felkeresni vágyók lelkesedését. Tiltó táblát ez esetben nem mertek kitenni, de effektíve ellehetetlenítette az ott birtokló az áthaladást. Tevőlegesen elbitorolta a közterületet. Nem egy helyütt meg sorompó jelzi, az utat lezárták.
Kik, ki elől, milyen alapon?
Az nem létezik, hogy hegyeinket körgyűrűszerűen magánházak tulajdonosai zárják le.
Nos, ha demokráciát akar az új kormány, lesz dolga bőven. És az is megeshet, hogy a rendőrség se győzi a falakat, „kordonokat” elbontani. Lehet, hogy mégis segítségül kellene hívni a gárdát? Legalábbis együttműködni velük, s a rendőrökkel kart karba öltve visszavenni azt, ami a mi közös tulajdonunk?
Ha az ember magasra hág, jól elszórakozik a tájékozódással. A remetehegyről természetesen a Keleti p.u.-t fotóztam. A Keletinél járva pedig feltehetően a hegyeket venném célba. Mindig a távoli dolgok vonzzák a tekintetet.
Hiába minden – „távlatok”-ra szükség van – mondom én, a Távlatok társszerkesztője.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr975168903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása