Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.05.26. 10:31 emmausz

Égi és/vagy földi?

Tücsit a megállóba,
zsömlét az üzletközpontból,
fényképezőgépet a nyakamba, (míg szép idő van és nincs túl meleg),
séta a Duna-parton (ld. fotók),
mise. Restellem, hogy elkéstem.
Rácsodálkozás az olvasmányokra.
Most az utóbbiakat fejtem ki.
Péter idézi levelében Izajást, aki ezt prófétálja az igéről:
„Az ember olyan, mint a fű, dicsősége, mint a rét virága.
Elhervad a fű, lehull virága,
de az Úr igéje örökre megmarad.”
Hiszed-e? Hiszem-e?
Bevillant: A ma élő 6,8 milliárd ember közül hányan lennének képesek a vízen járni? Tízen, ezren, millióan?
Péternek másodpercekre sikerült … egészen addig, míg esze nem kezdte eluralni hitét. Akkor a racionalitás lerántotta a misztikus magasságból. Bele a vízbe.
A tanítványok hite tapasztalataik ellenére olyan gyenge lábakon állt, hogy utóbb Jézus megkérdezte tőlük: „Ti is el akartok menni?”
Pedig…
Ha hiszem a Mester tanítását, radikálisan meg kell változtatnom életemet.
Mert nem tinglitanglizhatok. Tetteimnek és hitemnek egymást feltételezve egymással ölelkezésben kell állniuk. Hitem átfonja tetteimet, tetteim láttatják hitemet. Szükségképpen egymást erősítik.
Az Evangélium csaknem morbid.
Egyszer már leírtam: Ugyanaz a részvétlenség, mint ami az alábbi viccben jelenik meg:
Két kiskrapek felkiabál az emeletre: Pistike, lejössz labdázni?
Az anyja dugja ki a fejét az ablakon. – Gyerekek, ne lármázzatok itt, hát nem tudjátok, hogy Pistike tegnapelőtt meghalt?
Mire egyikük egy kicsit halkabban:
–  Azért le tetszik dobni a labdát?
Márk leírja, hogy Jézus szenvedéseit vetíti tanítványai elé. Erre mit lépnek? Megkérdezik tőle, hogy nem lehetne-e, hogy a dicsőségében kettejüket maga mellé ültesse majd az országában? Ha nem figyeltek, az mentő körülmény.
De mi van akkor, ha figyeltek… hiszen csak a feltámadásról juthatott eszükbe, hogy protekciót kérjenek.
Grrrrr.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr835168927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása