Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.07.09. 17:12 emmausz

Adásomat megszakítottam

…szerű
Reggeli gondolatom
(Most 12.30 van).
Egy nyugati típusú élelmiszeráruház-szerű csarnokban vettem egy doboz ömlesztett kockasajtot. Legalábbis azt hittem, sajtot veszek, de nem. Itthon elolvastam az „apró betűt”: „Kenhető élelmiszer-készítmény sajttal.” Micsodaaaaa? Nem sajtot vettem, hanem csak sajtszerűt?
A sort folytathatnám, a tejszerű itallal, a csirkeszerű zacskós levesszerűséggel, az eper ízű szörpnek látszó sűrítménnyel, az almából készült baracklekvár-féleséggel, a fakéreg-kivonatból készült eperízű lekvárszerűségen át a fűszerűségből készült futballpályáig. Nem teszem… mindenki fantáziájára bízom, még miket lehetne ide sorolni.
A teljes lista bizonyítaná, hogyan készített világszerűséget az ember a világból.    
De nem teszem…
Megszakítom adásomat, mert a szomszédka jött fel szólni, hogy berobbant a napon álló Mitsubishi hátsó szélvédője. Hú, a mindenit…
Most 17 óra. Folytatom bejegyzésemet. Telefon telefont követett, mígnem leendő nászurunk jóvoltából (köszönöm Neki innen!) találtunk egy Mitsu-bontót ide 25 km-re, akinek volt hátsóajtaja üvegestül. Nosza egy tekercs celluxszal rögzítettem a millió darabra repedt és kidudorodó üveget. Közben Mica megtudta, hogy az eredeti üveg megrendelhető 160 000 ftért a szakszervizben. Inkább a 7000 ft-os használtat választottuk. Elügettünk az üvegért együtt. Visszafelé abban maradtunk Micával, hogy ő két elintéznivalóját rendezi, ha én átveszem a volánt, és hazahozom az autót. Így is lett. A Szentendrei úton az égiek közbenjárására éppen visszaérkezett valahonnan – zárni – az üveges. Abban állapodtunk meg, hogy otthagyhatom a kocsit a garázsában, és hétfőn délelőtt tízezerért átteszi a másik üveget a miénkbe.
(Ne tudd meg, mekkora élvezet napon dugóban közlekedni kocsiban, mikor árnyékban is kánikula van. Én megtudtam.) A legjobb ezután következett: lehúztam a nóta végén hét deci Nesquik kakaót hűtött tejszerűséggel. De azt hiszem repetázni kell, mert sok nedvesség hagyott el.
Ma tehát nem unatkozunk.
Részletesen írtam volna a …szerű témáról, ha a szélvédőrobbanás nincs. Sok mindenre számítottam, de erre nem. Soha egy autónk üvege sem ment tönkre ily módon. De hát „nem úgy vammos minvvótt régen, más ez a nap fenn a zégen”. És ha a NEM PANASZKODÓK KLUBjába akarok leigazolni, akkor kissé áthangolhatom a történéseket:
Eddig megkímélt bennünket a jégeső a tojásnagyságú, a golflabda nagyságú, a fél tégla nagyságú jég verésétől, mely garantáltan kiütötte volna az első szélvédőt is, behorpasztotta volna a kocsi tetejét és a motorház tetejét, valamint egy fa is rászakadhatott volna a kasztnira.
Ehhez képest zárt garázsban várja sorsa jobbrafordulását a colt és én.     

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr325168973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2010.07.09. 22:34:24

Hát, azért elég félelmetes, hogy csak úgy áll ott békésen az autó az utcán, és egyszercsak szétrobban az ablaküvege. Jó, hogy végül ilyen szerencsésen alakultak a dolgok. (Eszembe jutott, hogy annak idején, amikor még volt autónk, bizony az is az utcán állt, napozott is rendesen. Szerencsére ilyesmi nem történt vele.)

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2010.07.10. 13:08:04

Holnap megkérdezem az üvegest, létezik-e az önmagától való szétdurranás, vagy tán titokban haragszik rám valaki.
süti beállítások módosítása