Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.07.16. 09:46 emmausz

Nem illik

…magamról írni, de most mégis.
– Most érkeztem a tusoló alól. Mondjátok csak, forrófejű vagyok netán, vagy mi okozza, hogy a testemre szabott langyos vizet a fejem hűvösnek érzi. Az arcom is. Mivel felülről hull alá, úgy véltem, hogy mire a vállamra csurog, meglangyosodik, de nem. Ha közvetlenül a vállamat teszem a sugárba, akkor is langyos. Ergo a fejem melegebb. (Lehet, hogy mindenkié az?)
–  Reggel misén voltunk, onnan is van mondandóm. Ezt olvastam Izajástól: (Iz 38) „Azokban a napokban Hiszkija halálosan megbetegedett. Akkor bement hozzá Izajás próféta, Ámosz fia, és azt mondta neki: ,,Így szól az Úr: ’Rendelkezz házadról, mert meghalsz, nem maradsz életben!' Erre Hiszkija a fal felé fordította arcát, és imádkozott az Úrhoz. Ezt mondta: ’Ó, Uram, emlékezzél meg, kérlek, arról, hogy hűséggel és egész szívvel jártam színed előtt, és azt tettem, ami jó a te szemedben!' És sírt Hiszkija, hangos sírással. Ekkor szólt az Úr szava Izajáshoz: ,,Menj, és mondd meg Hiszkijának: Így szól az Úr, atyádnak, Dávidnak Istene: Meghallgattam imádságodat, láttam könnyeidet; íme, megtoldom napjaidat tizenöt évvel.” 
Én most 64 vagyok. Mennyi időm van? Ha kapnék 15 évet 79 évesen temetnének el. 
Hát nem tudom… „Legyen meg a te akaratod!”
– Kora reggel beszedtem a következő drogokat: béta blokkoló, kétféle vérnyomáscsökkentő, nyugtató, ritmusmegtartó, érfalpuhító és vízhajtó. Délre előkészítve: a kétféle vérhigító. Estére vízhajtó, kétféle vérnyomi csökkentő, ritmusmegtartó. Ha jól számolom ez tíz. Tavaly 8 félét írtak elő. Ha a trend marad, 15 év múlva napi 40 féle anyagot kellene bekapnom vízzel. Enni már nem is kellene mellé semmit.
– Mindezt talán nem ragoznám, ha más témájú anyagot korrektúráznék, de hát a Távlatok 21. száma az egészség, egészségügy, betegellátás tematikus száma. A cikkek felelevenítették bennem a korházban töltött időszak tapasztalatait. De talán még így se ragoznám, ám rekord melegek idejét éljük, amikor is a keringési zűrökkel küszködők számára óvatosságot tanácsolnak a hozzáértők.

– Mivel a hét végén is hasonló forróság lesz, bármennyire szeretném is, hosszas latolgatás után elhatároztam, hogy ezúttal nem utazom vidékre a mindig kedves családi találkozóra, hanem itthon maradok. Jól teszem-e? Nem tudom.
Ítéljétek meg magatok!


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr175168980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása