Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.10.11. 16:10 emmausz

A jelenről s a jövő terveiről

Tegnap Tücsi megkért: hozzam el Mikit kocsival.
Mondtam: Ne aggódj: érte megyek.
De ennek áthallása is van: „Ne aggódj! – Értem. – Egyek.
***
A múltkor írtam egy análist. És elszégyelltem magam, mert azonmód kínálkozott egy másik is. Gondoltam, késleltetem, mert még azt hinnétek: valami nincs rendben velem.
Ezúton rögzítem: minden rendben van velem, csak egy kicsit ingadozik a tenzióm.
Nos, ami akkor eszembe jutott egy Auchan-akció kapcsán:
„3-rétegű toilette-papír 32 tekercs MOST CSAK 999 ft.”
Ergo: mit ér egy ezres?
Kitörölheted vele a …
***
Engem nagyon elgondolkoztatott Zsuzsa levele, melyet szülinapomra írt, s melyet megidéztem az egyik legfontosabb mondanivalója miatt. Az ugyanis, hogy amit nem tudott meg nagyanyjától nagyanyjáról, azt megtudta levelezéséből. Mindenki vesztes, aki nem ismerheti meg a gyökereit.
Van, akinek hosszú élet áll rendelkezésére ahhoz, hogy elmesélje önmagát és a „törzs” történetét.
Van, akinek nem áll rendelkezésére csak kevés idő.
Van, aki néhány nap alatt annyit beszél, hogy egész élettörténetét elmondja és ismételten megteszi.
Van csakugyan szűkszavú ember, akibe beleszorulnak a mondanivalók. Talán mert úgy véli, semmi különös nem történt vele egész életében. (Vagy mert nem gondolja, hogy másokat érdekelhet mondandója.)
Ha viszont megírja a vele történteket, adódik a lehetőség. Utódai, rokonai vagy meg kívánják ismerni a részleteket, vagy sem. Ez kinek-kinek a saját döntése. A lehetőség mindenesetre megnyílik azzal, hogy feljegyzést készít az idősebb a fiatalabbaknak. Ezzel megtette a magáét.
Adódik ugyanakkor, hogy a számítástechnika adathordozói hol felmondják a szolgálatot, vagy reprodukálhatatlanokká válnak. Nemrég olvastam: ha azt akarod, hogy megmaradjanak a számítógépre írt anyagaid: Nyomtasd ki papírra. Ez bármikor bevihető újra a gépbe, az adathordozókba. Azt hiszem, ez csakugyan megfontolandó tanács. Ráerősít az előzőekre az a tapasztalatom, hogy az anyagok fájlokba vannak elmentve. A fájlrengetegből azonban alig lehet kihámozni a fájlnév alapján, hogy miről szól az elmentett szöveg.  
Ezért aztán nem bánnám, ha eddig megírt posztjaim keletkezési sorrendben kinyomtattatnának.
Ide írom: Elkészült egy füveskönyv összeállításom, egy humoros anyagok gyűjteménye, egy kisregényre való poénos közhely, melyeket szabad asszociációkban fejtettem ki a magam és esetleg mások szórakoztatására. A csoda tudja, hogy cikkeimnek mi a sorsuk. Mindenesetre azokra igaz, hogy papírformában megjelentek, tehát van esélyük valameddig megmaradni folyóiratokban. Elsősorban a Távlatok-ban, A Szív-ben, a Zászlónkban, az Igenben, és az utóbbi évtizedben az Echó c. lapban.
Egyre halogatott feladatom: egybefüggő módon végigírni élettörténetemet, az engem körbevevő miliőről szóló benyomásaimat.
Talán holnaptól kezdve nekiugrok, mint a fogyókúrának.
Talán…
***     
A mai nap általam készített legszebb fotója a Tücsi Katitól kapott orchideájáról készült képkivágás.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr235169106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása