Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.10.14. 13:04 emmausz

Soromra várva

– Ma én húztam a 3-as sorszámot, a vérvételre várakozók közül. Havonta járok kontrollra, havonta megcsapolnak, havonta sorszámot kapok. Mások is járnak havonta. Ami megfogott, az a kórházban rendszeressé váló jelenlétem. Én, aki szökőévenként fordultam meg ott (s akkor is csak látogatóban), most havonta járok a Szent Margit kórházba, hogy emlékezzek rá, itt fogok kikötni, amint kényes egyensúlyom újból felborul.
Addig pedig havonta.
Ma egy 79 éves várt előttem sorára. (Nagyon fiatalnak számítok a zűrösek között.)
– Sorszámot húztam volna a háziorvosi rendelőben is, amikor a jogosítványom meghosszabbításáért fáradoztam. De ott nem telik sorszámra. Marad a korábbi módszer: „Ki után következek?” – kérdezi mindenki, szíves miheztartás végett, s kérdeztem én is. Ennek az a praktikuma, hogy csak egy illető fizimiskájára kell emlékeznem, aki után fogok bemenni.
– Mégis egyértelműbb, ha nyomtatott sorszámot kapok, s villogó kijelző mutatja, melyik ablakhoz szíveskedjek, amikor rám kerül a sor. Ez történt az önkormányzatnál, amikor leadtam igényemet a jogosítványom meghosszabbítására, és akkor is, amikor elkészült.
Ezzel találkoztam már többször is a különféle bankokban.
– De be kellene vezetni az egyházban is. Sátoros ünnepek előtt kígyózó sorok a Ferenciek terén a templomban lévő gyóntatófülkék előtt. Ennél komplikáltabb rendszer aligha létezik. Van a sor. És vannak leágazások. Mert van, aki kilép a sorból, merthogy ő az előtérben fogadó paphoz vár. Többen jönnek, akik nem a hosszú sorba kéredzkednek be, hanem az emlegetett illetőhöz. De nem derül ki, kiben milyen szándék van. Aztán beljebb jutva ugyanaz a helyzet. Aki fáradt, a benti padokra telepszik, mígnem gondol egyet, és a legközelebb nyíló fülkeajtón beballag. Ha kevésbé jámbor, alkalmasint előbb pattan fel, mint ahogy következne. Kíváncsi lennék, az ilyen meggyónja-e, hogy türelmetlen volt felebarátaival szemben, és tolakodó. Itt is az lenne jó: tépne mindenki sorszámot, és villogó mutatná, melyik fülke várja az újabb delikvenst. Itt nincs sok idő „lelkizni”, ezért oly mindegy, hogy kihez tér be a gyónó. Végül is a feloldozást „felülről” kapja.
* * *
Csak elmesélem azt is, hogy pozitív hozadéka is van a rendszeres kórházlátogatásnak. Egy hónap alatt óhatatlanul összegyűlik egy marék aprópénz itthon. Ezeket bedobálom az italautomatába, és iszom egy forró csokoládét a nagy ijedtségre.


3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr125169109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2010.10.14. 22:02:55

Hát, ez a villogó sorszám a gyóntatószék fölött! :-)) Huh! Elég meredek ötlet. De jót nevettem rajta!

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2010.10.15. 10:25:38

Szerinted nem elképzelhető a ferenceseknél a húsvét és karácsony előtti héten? Aki ragaszkodik lelkiatyjához, az meg kérjen időpontot, mint nálunk a körzeti orvosnál is lehet. Osztán akkor ő megy be és kész. Kismamákat persze előre kell engedni. :-)))
süti beállítások módosítása