Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.05.19. 16:55 emmausz

Feleim az Úrban!

A gazdasági élet élénkülésének egyik biztos jelét látom abban, hogy mintha visszatérne a magyarokba a humor. Ma pl. sétára indulván a rétet környező fára biggyesztett táblára lettem figyelmes. A fára akasztott tábla felirata pedig a következőképpen szól: TILOS A DOHÁNYZÁS! Mármint a réten.
Értem én, hogy ha a polgárok nem dohányoznak, a népgazdaságban sokkal nagyobb nyereség keletkezik, mint amennyi a dohánytermesztők és a dohányipar haszna.
Értem azt is, hogy népünk a felülről jövő tiltásokhoz szokott.
Ha tehát a buszmegállóban tilos a dohányzás, akkor nem gyújt rá a jogkövető polgár.
Ha a munkahelyen is, akkor ott se, és
ha az éttermekből is kiakolbólintják a cigifüstöt, akkor ott se gyújt rá. Sőt. Most valamely túlbuzgó honfitársunkat lelkesedése arra indította, hogy legyen teljesebb a tiltás. Legyen tilos a dohányzás a réten is. Elvégre a kutyákat ott sétáltatják, és tönkreteszi a bagó illóolaja a szaglásukat.
Nem tehetek róla, megint eszembe jut 1956. A forradalom alatt mindenre vöröskeresztet applikáltak, mert az bizonyos védelmet jelentett a támadások ellen. Egyszer láttam egy lovas kocsit, amelyen a kocsin kívül a ló hátsójára is festettek egy vöröskeresztet. Biztos, ami biztos. Hát ez volt a forradalom humora ilyesvalami mögöttessel: „Elvtársak, ne lőjetek ide, mi is a Putyilov-gyár munkásai vagyunk!”
Más.
Hirdetem néktek, hogy naponta négy órakor a Mária rádióban egy-egy ember beszéli el életét, annak változását, pozitív elmozdulását. Engem eddig kivétel nélkül mindegyik beszámoló megkapott. Olyanok ezek a nyilatkozatok, mint egy-egy érdekesebb blog-sűrítmény, amelyben elhangzik mindenféle, amit az illető lényegesnek gondol megosztani velünk.
Azt is hirdetem néktek, hogy a balatoni (több mint száz) képet a Fotók 2011.2-re tettem fel. Akit érdekel, ott megtalálja őket. Azért írom ide ezt, mert mától él a Fotók 2011.3 album, mely szintén humorral indul: Egy Dunába dobott mentőövbe kapaszkodó kacsát fényképeztem le. De megtalálod a rét fájára akasztott dohányzást tiltó táblát is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr515169372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása