Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.06.03. 10:29 emmausz

Még egyszer a blogolásról

Megnyugvással olvasom Cini naplójában az olykor egymásnak ellentmondó bejegyzéseket. Nemegyszer lakonikusan megjegyzi, hogy ma nem történt semmi. Néha azt, hogy nincs kedve a naplóhoz, majd azt, hogy igyekszik úgy írni, hogy ha később idegenek is elolvassák, ne botránkozzanak meg a bejegyzetteken. Ám az igazságot akarja írni, mely mások érzékenységével ütközhet. Nehéz megtalálni a borotvaélen való táncolás mikéntjét.
Többször megjegyzi, hogy mennyire örül a naplónak, mert itt belelendülhet az írásba, vagy éppen megpihenhet munka után.
Szerintem kiegészíthető azzal, hogy a napló többek között a bennünk felgyülemlett gőz leengedésének a helye, óv a gutaütéstől, bár olykor kényszerűségből csakugyan balladai homályba burkolva adjuk elő mondókánkat, hogy senkit se szolgáltassunk ki meggondolatlanságból a köznek. Magyarán ne intimpistáskodjunk (Ez tényleg magyarul volt.), mégis „kiírjuk” magunkból a bennünket éppen foglalkoztató és nekünk fontos dolgokat, eseményeket, történéseket, hatásokat, megoldásokat stb.
Azért örülök KF megjegyzéseinek, mert hasonló problémákat okoz nekem is a hevenyészett, alkalmi, kevés szerkezeti elemet használó műfaj művelése, a blog-írás.
Volt, hogy mások kérték, hogy egy adott témát kerüljek; volt, hogy a családtagokról emlékeztem meg születés- és névnapjukon. Ugye elképzelhetetlen, hogy mindenki hibátlan ember? De ugyanígy elképzelhetetlen, hogy ajándékképpen kicikizzek valakit. A megemlékezés és a köszöntő nem ez a műfaj.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr385169393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_69249 2011.06.03. 10:46:06

nehéz könnyű műfaj ez! (ha mindent és mindenkit figyelembe akarunk venni:)(

gyorgyovich miklós · http://emmausz.freeblog.hu 2011.06.03. 13:07:09

Igen. A nevek rövidítése segíthet, vagy nem létező alakkal példálózni. Karinthy Cini írja, hogy Kosztolányiné annyi mocskot hordott össze az apjáről(KF.-ről), hogy ha azokat a szerkesztó kihúzza, nem marad semmi a könyvéből. Hallottam már olyat is, hogy XY a szerzőt sokmillió ft-ra perelte pletykálkodásért. Arról nem is beszélve, hogy egyfajta etikusság is tiltja annak a közlését, ami nem publikus. Nem írok olysmit, amit nem szeretnék, ha rólam írnának. Mindent egybevéve: észnél kell lenni. Üdv mik
süti beállítások módosítása