Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.03.08. 16:50 emmausz

Szürke felhő csalta el a napot

Igen, ma szürke felhő csalta el a napot, a hőmérséklet is alulmúlta a tegnapit nem engedelmeskedve a meteorológiai előjelzésnek, mely lassú melegedést sejtetett.
Ma Ágoston (1221) szülinapja van. Isten éltesse! Hétvégén tervezzük felkeresni saját otthonukban őt, őket.
Ma reggel a szokásos vérvétel. A vérhígítóból eddig két és fél mg-t kellett naponta adagolnom, utóbb már úgy, hogy az egymás utáni napokon 2, ill. 3 mg-t. Mától még cifrább lesz a szedési mód: 2, 2, 3 mg követik egymást. Nem bánom: a déli pixisbe 7 guriga kerül. Ha 7 van benne, akkor 2-t szedek, ha öt, akkor is, és ha csak 3, akkor mind bekapom – és kezdődik a cirkusz elölről.
Ha ez nem volna elég, akkor még elmesélem, hogy gyógyszerszedési tudnivalóimat bővítette legutóbb a patikus, miszerint lehet, hogy reggel 5 este 7 tablettát szedek be, de a Concort fél órával korábban kell bekapnom, mint a többit. Így hát reggel 1+4, este 1+6, délben 2, 2, 3. Tudjátok követni? Én alig.
Sokkal egyszerűbb a Zwack-unicum beszedési módja. Zwack Péter személyesen tanúsította vagy egy bő évtizede a tévé nyilvánossága előtt, hogy az általa forgalmazott italt bááááámikoooo lehet inni, ebéd előtt, ebéd után, és egyáltalán … akáááámikoooo. Én azért szűkítem a kört, általában autóvezetés után szoktam bevenni.
Délután magamhoz öleltem Leventét, és a csendes pihenőt a vállamra borulva töltötte, miután megunta, hogy az „Egy üveg almát” dúdolom neki, mert csecsemő, majd a Nagyszakállú Mikulást, hogy beleégjen, szentek társasága veszi körül az égben és a földön. Utóbb pedig Beethoven örömódáját, hogy tudatosuljon benne: az EU-ban él. Alig értem az Elíziumig,  Levente csendesen elszunnyadt, és EU ide, vagy oda, két órát lehúzott a vállamon. Előbb gyalogoltam vele, mert sétálni mindennap kell(ene), majd együtt sziesztáztunk a pamlagon. Úgy kellett felébreszteni, hogy szortyogó orrát megszívassuk, s hogy megkapja időben uzsonnáját.
Jól esett nekem rám hagyatkozó ő maga.
Remélem fordítva is igaz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr935169636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása