Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.04.01. 07:20 emmausz

1%-ért megmondom

Móvárra igyekeztem újra a rail-jet igénybevételével járt.
Van ennek a járatnak valami különös vonzereje, talán olyan, a XXI. sz.-ra jellemző információk, melyek tájékoztatnak arról, hogy mekkora tempóban haladunk, éppen hol járunk, a tervezettől eltér-e megérkezésünk időpontja, és mennyivel. Kéri, hogy vigyázzunk személyes vackainkra, ne felejtsük bőröndünket, esernyőnket a szerelvényen leszálláskor.
Ám van egy visszatérő szorongató érzése is az embernek. Bármikor bárki felállíthat a helyedről azzal, hogy éppen ez az ő helye, és söprés innen. Mit mondjak, ez eléggé megalázó és ostoba is. Ha nem adnak el több jegyet, mint ahány ülőhely van osztályonként a szerelvényen, akkor legalább azt kellene megtenni, hogy a vonat szélei felől közelítsék a két tábor elhelyezését. Egy angol őrült ragaszkodhat ahhoz, hogy a 13. széken üljön, de azt hiszem, mindegy neki, hogy melyik vagonban.  
Most ez nem így van. Másodszor fordul elő, hogy a pasas nézi a kártyáját, majd valamilyen nyelven megpróbálja értésemre adni, hogy ahol ülök, az éppen az ő helye. Idefelé jöttömkor is ez történt. Jön a dagadt angol, és határozottan rámutat a jegytömbjére, majd arra a helyre, ahol ültem, hogy az az ő helye. OK, vettem a lapot és otthagytam, hadd ismerkedjen meg az ő helyével. Utóbb jutott eszembe, hogy két szék állt egymás mellett. Elég lett volna kiülnöm az ablak mellől a másikra, és csak azért is ott maradni, hadd kényelmetlenkedjünk egymástól két dagi. Mert kötve hiszem, hogy két helyjegyet vett sajátmagának. Otthagytam tehát, és átvándoroltam egy négyes ülés egyikére. Utóbb mind a négy gazdára talált. Elhelyezkedtem új helyemen, mindvégig azzal az idegesítő gondolattal az agyam sarkában, hogy bármikor jöhet egy újabb megszállott, és mutogathatja, hogy ő éppen oda jogosult telepedni, ahol én ülök. És ez egész úton fenyegető és zavaró momentum.
Fenti ötletem bevezetését javasolom az ÖBB-nek, mely nyugodtabbá teszi az utazási körülményeket, ezután több nem kell potenciális imperialistának tekintenem egyetlen utazótársamat se.
Újításomért a szokásos honoráriumot várom: Az általa megnövekedett utasforgalom következtében elért haszon 1%-át.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr915169661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása