Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.04.05. 12:45 emmausz

Mi van???

Apotheosis (megistenülés) helyett apokolokynthosis (tökké válás – Seneca)?
Műtét helyett ultrahang.  
Próbálok higgadt maradni.
Reggel jött egy telefon Tamástól, hogy fél hétre a tett színhelyén voltak (hadd ne reklámozzam a kórházat), ahol ő nyolcig sem találta Zs. fogadott orvosát. Zsu.-t ugyan a kórházba felvették, hogy azután közöljék vele: valami a műtétek naplójában szerepelt, de mivel nem tudták elolvasni-értelmezni – törölték. Tehát ma valaki mást műtenek az előkészített helyen. Zavartan hozzátették, hogy majd később szorítanak neki mai időpontot, majd azt, hogy nincs szorítás se! Azért megkérték: biztos, ami biztos, semmit se egyen!
Jó, mi?
Holnap viszont nagypéntek. Alig valaki a helyén, nem lehet egy tisztességes gárdát összetrombitálni.
Ami azonnal eszembe jutott, azt Tücsi tolmácsolta Tominak: „Kívánom, hogy kapjanak egy beöntést mindazok, akik ezért felelősek.” T. visszaszólt: ő is így gondolja, de ne alulról.
Elvarratlan szálként maradnak itt a következő kérdéseim:
– „Na és”-országban mi számít még felelős kijelentésnek, tettnek, viselkedésnek?
– Az április 21-ről 10-i császárra rendelt gyerek 5-ére előrehozott műtétre vajon hányadikán kerül sor?
– Mi történt volna, ha a szülés spontán megindul? (Úgy vélem, hogy abban az esetben azonnal megműtik, akkor viszont fenntartható-e, hogy mára már biztosan nincs időpont).
– Lehet-e egyáltalán még biztos időpontról beszélni, felelősen kijelölni?
– Ki felel ezekért az emberek idegrendszereivel való szórakozásokért?
– Miért maradhat következmények nélkül a packázás?
– Hanyadikán fog megszületni a 21-re, 10-re, 5-re előjegyzett Angyalka.
– Mikorra kérje munkahelyétől Tomi az öt apanapot?     
Ha eddig nem derült volna ki, ide írom: Nagyon pipa vagyok amiatt, amit a lányommal műveltek! Szégyellje magát a helyi gárda.
Utóirat: Zsuzsa felkereste orvosát, aki szerint holnap reggel becs. szóra megműtik. 
Újabb kérdésem: Ha nem találja meg az orvosát, meddig kellett volna éhgyomorral maradnia? Uzsonnáig? Vacsoráig? Holnap reggelig? Holnap délig? Húsvétig...
Üdvözletem a „tisztes iparnak”.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr215169666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2012.04.05. 22:12:26

Ajjaj! Én meg azért nyitottam ki most a blogodat, hogy elolvassam a jó hírt és gratuláljak. De remélem, holnap már tényleg lehet gratulálni! :-) Addig szurkolok!

Ismeretlen_11533 2012.04.06. 10:09:51

Érdeklődésedet és empátiádat köszönöm. Nagyon friss hírem arról szól, hogy megszületett Angéla! A részleteket majd később megírom.
süti beállítások módosítása