Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.04.19. 20:34 emmausz

Innen Nyugatra, innen Keletre

Kezdem Nyugattal. A Mária rádió egyik adását hallgatom. Többek között megjegyzi, hogy Franciaországban csak az az orvos kaphat diplomát, aki levezetett egy abortuszt. Ez akkor is a lelkiismereti szabadság elleni erőszak, ha csak a szülész-nőgyógyászokra vonatkozik. Talán Spanyolországról meg azt említették, hogy ott megtagadhatja lelkiismereti okokból az orvos az abortálás végrehajtását, de köteles megnevezni azt a kollégáját, aki végrehajtja. Pocsék új világ!
Szegény nők, szegény orvosok, szegény keresztények, szegény keresők, szegény gazdagok!
Kelet: Fiam Kárpátaljára készülődik. Konferenciára kell kivinnie néhány embert, s maga is részt vesz rajta. (Ma még ez utóbbiban kételkedem.)
Hogy miért?
Ma megtudta egy lelkésztől, aki át szokott járni, hogy ha a közegnek pénzre van szüksége, akkor az élő fába is beleköt. Láthatósági mellény, vontatókötél, poroltókészülék, izzókészlet, igazolás magyarul és oroszul,(esetleg angolul), hogy kölcsön kocsidat a tulaj rendelkezésedre bocsátotta a vizsgált időszakra. Mindezt közjegyző előtt kell hitelesíttetni. Ha eddig eljutottál, jobban teszed, ha gondoskodsz két fatuskóról (ék alakú) visszagurulás ellen, továbbá fekete műanyagzsákról, melyben halálod esetén belefekszel. Ez nem vicc. Beleköthetnek, ha nincs zsákod.
Mivel a határtól mindössze öt km-re lesz a rendezvény, mindez kikerülhető volna, ha volna a határon parkolási lehetőség valakinél. Aztán peskom (gyalog), vagy taxival, esetleg a rendezők kocsijával oda lehetne cammogni.
Kérdéseim: Ha ebben a lehetetlen országban rendeznek valamit, előzetesen miért nem tájékoztatják az oda utazókat a helyi bolondériákról? Másik kérdésem: Mi értelme az egész felhajtásnak? Tíz kilométerrel közelebb rendezve problémamentes volna az egész hacacáré.
Jó híreim is vannak: Levente 4,68 kg.
A mai perikópa végén Krisztus odaszól Péternek: „Kövess engem!”
Nyugodtan magunkra vehetjük a neki címzett felszólítást.
Hát kövessük Őt!
Van mit tenni ebben a kaotikus világban.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr805169681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása