Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.05.01. 20:19 emmausz

Május elsején

Éljen május elseje, munkás Szent József ünnepe.
Szent Józsefről nemrég olvastam, hogy nagyon változatos módokon segíti a hozzá fordulókat. Jó kérni közbenjárását. Ő az, akinek egyetlen szava sincs leírva a Bibliában, de hűsége, tisztán látása, gondoskodó szeretete meghatározó módon kikövetkeztethető az eseményekből.
Ma folytatódott a kánikula (30 fok árnyékban).
Immár ki tudja, hányadik éve Tücsi ezen a napon tojásos galuskával fogadja azokat a rokonokat, akik kérik, hogy gyártsa le ezt a sajátos ételt, amelyet persze salátával tálal s egyéb finomságokkal.
Ma is ez történt.
Igaz, hogy délben csak hárman éltünk a nárcisz színű eledellel, de a késő délután hazaérkező fiatalok is részesedtek eme javakból.
Számukra és nászom családjának nagy élmény volt a több napos találkozás, ahonnan most megérkeztek. A családjukból ketten korábban még nem látták Leventét, aki felvette mindnyájukkal a kapcsolatot. Ugyanis lehet vele kommunikálni, a kis 3 hónapos kifejezi vágyait sajátos babanyelvén. Egy büfiztetés erejéig kézbe kaptam, s éreztem, hogy az öt nap alatt is gyarapodott. Mivel nagy meleg van, semmiféle hajlandóságot nem mutatott arra, hogy visszaadja, amit egyszer már lenyelt. Békésen aludt a vállamon a szokásos domborulatokat felismerve, majd úgy döntöttem, hogy még pihentetőbb volna neki, ha vízszintbe vághatná magát a saját kis kuckójában. Így is lett. Azóta egyfolytában relaxál abban a pózban, ahogyan letettük.
Időmet ma egy könyv korrekciójával töltöttem. Mostanra elkészült a dolog. Az unásig ismétlődő hibákat próbáltam mind észrevenni. Tagadhatatlanul javult a kiadvány.
Most csend van az Óbudai szigeten, a Kormorán(?) befejezte koncertjét, melyet elég jól „idenyomott” a déli szél. Ezzel lassan befejeződik a JOBBIK háromnapos rendezvénye.
Kezeim.
Lassan mozdul a javulás irányában a felszálkásodásig kiszáradt bőröm. Miket ér meg az ember? Soha nem volt bajom ujjaim, kezem használatával. Most óvatosan kell nyúlnom a dolgokhoz, mert sérülékeny, érzékeny stb.
először gyógyszer mellékhatására kialakult allergiára gondoltam, majd a pszoriázis elhatalmasodására, s most eljutottam oda, hogy fogalmam sincs, mi ez. Volt nekem, egy ausztráliai magyar által kikísérletezett kenőcsöm. Ez most tubusos, továbbfejlesztett változatban kapható. Hatása azonban jottányit sem változtatott problémámon, s a korábbi matériához képest hatástalannak bizonyul. Tegnapelőtt Alsollal kenegettem, tegnap pedig rájöttem, hogy bőrpuhító hatásánál fogva talán eredménnyel használhatom a korábban szőlőzsír, később ajakír, utóbb meg Labellonak keresztelt izét.
S tényleg.
Puhító hatására alábbhagyott a törékeny, szálkás bőröm viszkető érzése, bőrnyugtató hatására enyhültek a tüneteim. Most várakozó állásponton vagyok. Ha javul a dolog, spongyát rá, ha nem, marad a bőrgyógyász.
Mindenkitől elnézést kérek, hogy saját nyavalyámról írok. Abban a reményben teszem, hogy hasonló zűrökkel talán más is kínlódik, s talán az általam alkalmazott módszer másnál is beválhat.  
Alkalmazási javaslatom: Étkezések után a sérült bőrbe dörzsölni. Kockázatai, mellékhatásai nem ismertek.
Hogy miért étkezések után?
Hát ki szereti a labellós zsemlét, kenyeret vagy kiflit?
Mutatóban még egy tegnapi kép:


4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr655169696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto · http://akimotonapjai.blog.hu 2012.05.03. 08:52:18

Egy adalék: tavaly útlevelet csináltattunk új módi szerint. A hivatal fényképezett, mint a bűnelkövetők, olyanok vagyunk, aztán jött az ujjlenyomat. Nyomja erősebben, ne olyan gyengén nyomja, tegyünk rá kenőcsöt, akkor is elmosódott. Aztán feladták. Jegyzőkönyvbe vették, hogy "ujjlenyomat adására képtelen". Ja, és kétségbe vonták, hogy az a nevem, ami a személyimben van, vagy pedig nem is vagyunk házasok a férjemmel. Az utcán egy fának dőlve sírtam. Miért is?

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2012.05.03. 09:54:19

Szép új világ. Még a bőröm alatt nincsen chip, s ha rajtam múlik, nem is lesz. Sajnálom a világot, amiért potenciális bűnözőknek tekinti a hét milliárd embert. Ugyanekkora erővel akár örülhetnénk is egymásnak. Ezt elég rég óta szajkózom, nem túlságos meggyőződéssel a megvalósulását illetően. Lehet, hogy aki eléggé elkoptatja a bőrét a kézi munkákkal, annak nem látszanak úgy a lenyomatai? Nem igazán értek hozzá. Én mindenesetre kevéssé érzem jól magam a bőrömben, ha húzódik, törik, foltokban hámlik le. Megyek majd a bőrgy.-ra.

akimoto · http://akimotonapjai.blog.hu 2012.05.03. 14:04:44

Pontosan. Már, hogy ezzel az erővel... /Idősebb korra kiszárad a bőr, veszít a víztartalmából, a mintázat nem emelkedik ki eléggé,mint a pecsétnyomón. :) Nálad is diszhidrózis, azt gondolom./

Ismeretlen_11533 2012.05.04. 11:29:12

Remélem, nem rosszabb a helyzet. Lehetséges, hogy platán és nyárfa virágpor rásegítéssel, mert miért épp most jön elő, amikor azok virágzanak? Egyelőre nem hagyom magamat! :)
süti beállítások módosítása