Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.08.18. 15:44 emmausz

Európa rekken

Rekken Európa. 
Rekken, azaz fülledt melegtől hevül.
Lehet, hogy újra divatba hozom az elavult rekken szót?
Kóstolgassátok:
rekkenek, rekkensz, rekken,
rekkenünk, rekkentek, rekkennek.
Tárgyas megfelelője nincsen. Legalábbis manapság.
Pedig ez a mostani még csak nem is a kínos meleg. Inkább az az érdekes, hogy a kontinens jó részén 30 körüli a hőmérséklet.  A folytatás lesz forró. A jövő héten 37 is lehet.
Tegnap lefotóztam egy fűkaszáló gépet. Leginkább porolt, fű nemigen akadt útjába. Kiszikkadt a rét.
Csodálkozom rajta, hogy nem kavart nagy port a képem, melyen nagy port kavar a masina.
A kaszálás ma is folytatódott.
Gyorsan haladtak a maszkos legények (Szegények szilikózisveszélynek vannak kitéve, kivéve, ha maszkot viselnek. Akkor meg a légszomjnak, ebben a hőségben.), hiszen ahol sivatag van, ott fű nem terem. S afelé megyünk.
Tegnap meg ma bejelentették, hogy a Duna alacsony vízállása miatt lehetséges, hogy a teherhajó-forgalmat leállítják.
A Balatonról továbbított tv-felvételeken is jól látszott, hogy száz méterekig be lehet menni a zöldalgában dús pocsolyába. Egyesek szerint elképzelhető a tó kiszáradása.
Ha nem is rövidtávon.
De ha már itt tartunk.
Nem volt mindig Balaton. A térkép hátulján szereplő ismertetőben az áll, hogy 25 000 évvel ezelőtt még nem volt itt tó. Márpedig 25 000 év a földtörténetben nudli.
Mindegy.
Mi megfürödtünk benne, Estelle-ke lerajzolta színes filccel több példányban az ő nyári örömeit a vízben és a strand zöld füvén ugyanúgy, mint a játszótér hintáján és a kiterített fürdőlepedőkön.
Öröme önfeledt gyermeki öröm volt, tanúsíthatom.
Azt meg Éva tanúsítja,
hogy hazatérve egész nap arról beszélt, hogy milyen jó volt a nyaralás a Balatonnál.
Hogy milyen szép volt minden.
Én is úgy akarom látni, ahogyan ő.
Végül is igaza van.
***
Két általam is ismert pap kapott állami kitüntetést. Varga Laci és Vértesaljai Laci. Előbbinek emailt írtam, de utóbbinak is gratulálok innen. Gratulációm őszinte, miközben meggyőződéssel vallom azt is, amit a Mester mondott tanítványainak sikereik láttán: „...de ti ne ennek örüljetek, hanem annak, hogy nevetek fel van írva a mennyben...”
Össze sem hasonlítható a két elismerés.
***
Ebédnél arról is beszélgettem Tücsivel, hogy akik misztikus élményben részesültek, közzétehetnék. Megmondta VI. Pál: nem tanítókra, hanem tanúságtevőkre van szükség. Ha akkor így volt, ma még inkább igaz. Erősíteni kellene az emberekben a Szeretet élő valóságának a tudatát.


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr455169827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása