Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.11.05. 07:29 emmausz

Arany élet

Egy témát be kell dobnom mindjárt jókor reggel, egy témát, amellyel egy internetes hirdetés formájában találkoztam. „Vajon eléri-e az arany ára a 2000 dollárt 2012-ben? IGEN – NEM” – olvasom az okos kérdést a neten. (A gombok megnyomásával lehet erősíteni az egyik vagy a másik oldal szavazatait.) Persze válaszom az, hogy nem tudom, sőt nem is érdekel, de gyanítom, hogy az afrikai aranybányászok bére változatlanul 1dollár/nap, akik 1200m-es mélységből kaparásszák össze a nemesfémet hatalmas hőségben. Ez sokkal inkább foglalkoztat. Soha nem szeretnék aranytárgyat birtokolni. Nincs ugyanis ínyemre ez a végtelen aránytalanság, a kiszolgáltatottak és a kiszipolyozók között.
Mindenszentek idején
Másodszor fordul elő, hogy kommentemet törli a gép. A hiba nyilván bennem keresendő (vagy egyik  számítógép beállításán). Mindegy is. A poszt a halálról és az életről szólt. (Melyik poszt nem ezekről szól?)
Válaszomat Madách-idézettel kezdtem:  – Csak az a vég! – csak azt tudnám feledni!  mondatja Ádámmal  a szerző (Az ember tr., XV.).
Igen.
A vég felfoghatatlan, és az emberi fehérje lebomlásának a valósága nem igazán utal a folytatásra . De bezzeg a frissen támadt élet. Gyönyörű kezdeményeivel, ígéretes mivoltával, bontakozó értelmességével, igen gyors tempójú fejlődésével hamar levesz a lábunkról. Azonnal átlátjuk értelmét, valósuló szépségét.
Nagyon „életszerű”. J
Ha mégis érteni akarom az élet túlsó végét, nem érdemes immanens oldalról közelíteni hozzá.  A túlvilág felől jó rátekinteni. Csakúgy, ahogyan az anya testében bontakozó életet kívülről érzékeljük, örömmel várjuk érkezését, körbevesszük szeretetünkkel, törődésünkkel, figyelmünkkel és érdeklődésünkkel, ugyanezen analógiára kell(ene) a holtak beérkezésére gondolnunk. Akikre a korábban elhunytak érdeklődő szeretete vár, akiket élők fogadnak be egy olyan dimenziósorban, amely dimenziók számunkra elképzelhetetlenek. Embriókorunkban se tudtuk, hogy milyen lesz az e világi lét.
Ha hisszük, ha nem, kiteljesedés vár ránk, vagy ha úgy jobban tetszik, sorsunk beteljesedése.   
Isten irgalmas szeretetéből következik ez.
Mivel pedig kommentként nem sikerült elsütnöm, marad az, hogy posztommá lett.


1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr805169913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_11533 2012.11.05. 11:57:59

A blogoDról jutott eszembe, amit Vojcek doki mondott, hogy Erdélyben ha valaki babát vár úgy mondják: VAN JÖVŐJE!! Puszi T
süti beállítások módosítása