Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.12.01. 22:02 emmausz

Labuntur…

Lassan vége az évnek. „Labuntur anni.”
Labuntur, azaz siklanak, csúsznak, lebegnek, esnek, eltűnnek, elmúlnak, enyésznek, pusztulnak, meghalnak az évek.
Ha jól értettem a Csiától este kapott lakonikus emailt, ma anyósa szíve megszűnt dobogni. Osztozunk fájdalmukban imával.
Ez az év is elmúlt, elsiklott, mégpedig fergeteges sebességgel.
Ma a szezonban először jeget vakartam a kocsi szélvédőjéről.
T.-vel ketten kicsusszantunk a fővárosból, hogy idén még egyszer találkozzunk a móvári unokákkal, szüleikkel.
Szokás szerint rail-jettel utaztunk.
Ami még nem fordult elő, ma igen.
Nem volt ülőhelyünk! Másfél órát ácsorogtunk a bőröndöknek szánt tartókra támaszkodva.
Túléltük.
Megérkezve a rokonsághoz átadtuk, amit karácsonyra szántunk nekik és a gyerekeknek.
Sikerült lelepleznem egy ajándékozási összeesküvést. Még időben megállítottam a folyamatot. Nem először adódik, hogy valamiféle frappáns ajándékot kapunk egymástól. Pl. 1972-ben egymástól függetlenül mindünknek megakadt a szeme  az Apám Renoir c. könyvön. Árban minőségben (mint utóbb kiderült tartalomban is) megfelelőnek bizonyult. Összesen négy példányban hevert a karácsonyfa alatt. X vett Y-nak, Y Zé-nek Z N-nek, N pedig a családnak. Ma már jó, ha egy db megtalálható könyveink között.
Visszatérve az útra: útközben megtekintettük a vonatból a lébényi Szent Jakab- és a mosonszentmiklósi Szent Miklós-templomot. Ma nem vadásztunk Pannonhalmára. Máskor addig meresztjük a szemünket, míg fel nem tűnik a „kupac”. Viszont láttam egy őzet s két gidát.
Az óvári plébániatemplomot sajátszeműleg és közelről tekintettem meg – lévén Kalazancius ünnep. A piaristák alapítójukra, K. Szent Józsefre emlékeztek a teljes iskolai létszám felvonultatásával. Gosti unoka második éve kis piarista diák, miként én is egykor. Már csak szolidaritásból is elmentünk érte.
Készítettem új portrékat is az unokákról, mert gyakorta változik fizimiskájuk, ahogyan növekednek. A képkeretekben szeretnénk frissíteni a róluk szóló felvételeket. Csak éppen a fényképezőgépet felejtettem náluk. Majd egyszer hazatér az is…
Útközben a vasúttal szórakozom. 
– Kelenföldön mint egy litániát sorolják a kanizsai gyors által érintett állomásneveket, ahol megáll. Arra lettem figyelmes, hogy egyebek mellett megáll Balatonföldvárt, Balatonszárszón, Balatonszemesen, Balatonlellén, Balatonbogláron… Én ha egy ilyen sorozatba kezdenék, így indítanám: Balatonsiófok … és így folytatnám: Balatonfonyód, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő, Balatonkomár, Balatonkanizsa. Mi ez a kivételezés? Ami pedig a Balatont illeti, nem kell ahhoz a tó maga. Hiszen Borsodban is van egy Balaton nevű község. (Kevesen tudják, hogy a népdal erről a településről szól: „Széles a Balaton vize, keskeny a híd rajta…”)
– Olvasom a rail-jeten a megállókat. Tatabánya. Mennyivel kifejezőbb volna a Tata-banya elnevezés. Zsuzsa mondja, hogy létezik ugyanott Öregtata is. No lám!
– Olvasom tovább: Wien-Meidling. Ennek semmi értelme. Miért nem inkább Mien-Weidling. Azaz vájdling. Anyám még abban mosogatta el a szennyes edényeket.
Nem fárasztok tovább ma senkit, magam is fáradt vagyok az oda-visszatekergéstől.
Labitur Miklós dormire.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr865169939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása