Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.01.26. 19:58 emmausz

Szigethalmon történt

Minden nap hoz valami újat, érdekeset, kedveset, feledhetőt.
Ma pl. vendégeskedtünk Gyurinál, Erikánál. Gyuri Igazából Balázs György, Kati jegyesének, Robinak a papája, Erika a mamája.
Ma lánykérés esett. Én persze rábólintottam és szívesen rábólintottam Gyurinak válaszolva. Megpróbáltam értésére értésükre adni, hogy rokonságunk Robit milyen nagyra értékeli.  
Ebédvendégeik voltunk Tücsivel, s a felséges lakoma közben jam-session alakult ki, noha nem zenélt senki, hanem beszélgetett mindenki. Örömbeszélgetést folytattunk, megosztva egymással, ami megosztható.  Talán ennyi új történt. Megállapodtunk abban, hogy a további fejlemények megbeszélésére nálunk kerül sor, amikor sor kerül rá.
A lakomáról: Tücsi pásztorragunak nevezte a levest, én nem értek hozzá.
Azután nemtudodabbahagyni csirke következett, oldalas, meg töltött csirke, rizibizi és krumplipürével, kétféle savanyúval, számolatlan erősségű piákkal, üdítőkkel, kávéval, frissen sütött pogácsával, s még kétféle süteménnyel, tejszínhabos gesztenyepürével. Próbáltam féken tartani magamat, mert dagadt vagyok, és még a hétféle esti gyógyszer is tovább növelte térfogatomat, tömegemet.
Érdekeset is ígértem. Szép retro-albumot nézegettünk Gyurival a 60-as, 70-es évek Budapestjéről.
Erika szépen fest, megnéztük a képeit, s megnéztük Gyuri készülőben lévő fába égetendő családfáját is.  Mindez egyúttal kedves is volt, pontosabban mind kedvesek voltak.
A folytatást illetően abban maradtunk, hogy a további fejleményeket nálunk tárgyaljuk meg, akkor, amikor megérik erre az idő.
Ami feledhető, az az út. Budafokon rövid bolyongás után és kérdezősködés után leltünk rá az M0-ásra vezető útra. Szigethalomra érkezve csak rövid bolyongás és kérdezősködés után találtunk leendő nászunk címére.  
Visszafelé menet pedig egy Budapestre utaló tábla bevitt bennünket a XXI. kerületbe. Ezután megpróbáltam a telihold után tájékozódni, s tartani az északi irányt nagyobb forgalmú utakon. Végül elég célratörő módon találtunk a Gubacsi-hídra, onnan pedig az immár ismerős Helsinki útra. Kevés időveszteséggel, de épségben, kielégítő tempóban hazaevickéltünk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr925170008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása