Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.01.28. 08:59 emmausz

Rosszkedvünk tele

Huszonnégy éve lakunk Aquincumban. Huszonnégy éve szeretek itt lakni.  Válogatottan normális emberekkel találkoztam széltében-hosszában, még akkor is, ha az alattunk lévő lakásokból az egyiket egyszer, a másikat kétszer törték fel az idők során, hozzánk is betörtek, de a zárcserén kívül nem keletkezett kárunk. Mára azért már két ütemben lohadt a lelkesedésem.
Büszkén vallottam, hogy ez a kerület ellenáll a markecolásnak, s a szánalmasabb kerületekkel ellentétben nem sápolja meg a parkolni kívánó autósokat. Tudom, Rómában se jobb a helyzet, s az ott élők is fel voltak háborodva, hogy a semmiért sarcolják meg a gépkocsi-tulajdonosokat.  Emlékszem, amikor az Aventinuson kezdték sárga festékkel összemaszatolni a flasztert, s kirakták a pénzgyűjtő automatákat ott is nagy volt a helyiek felháborodása. Kedvem lohadása akkor kezdődött, amikor megjelent az Óbuda újságban, hogy Belső-Óbudán, a Bogdáni útig felszerelik az „automatákat” (vö. „Semmiért egészen” c. vers). Engem Szlovákia példája vonzott, ahol alkotmányellenesnek tekintve, a pénzgyűjtő automatákat megszüntették országszerte.
Nekik gratulálok, magunk miatt pedig el vagyok kenődve.
Tegnap óta pedig még fokozottabb mértékben.
Szomszédunk meséli, hogy ránk szabadították a rendőri intézkedési joggal működő hatóságiakat, akik bekasszíroztak tőle tízezer forintot, amiért az út szélére a forgalommal szemben parkolt. Tudni kell, hogy egy igen gyér forgalmú mellékutcában lakunk, az „alvó városon belül”, ahol reggel mindenki elvonul dolgozni. Kocsik elvétve közlekednek. Bár semmiféle jelzés nem utal rá, az utcasarkokon ugyanúgy tilos parkolni, mint a Belvárosban. Ezt is büntetik.
Muszáj két dolgot megemlítenem.
A lakónegyed tervezésekor nem számoltak a kocsipark ekkora mérvű megnövekedésével. Másodszor: számos utat járda nélkül terveztek, másutt egy síkban vannak a „járdák” és az úttest. Nem emlékszem rá, hogy az elmúlt évtizedben valakire rádudáltak volna, amiért akár kivilágítatlanul is sötétben az úttesten dzsambázott. Ha egyszer nincs járda?
Arra sem emlékszem, hogy emberek veszekedtek volna amiatt, hogy ki hogyan parkol. 
Kérdés: Mi szükség volt arra, hogy beleszóljanak az illetékesek, és megrendszabályozzák azt, ami nélkülük jól működött?
További kérdésem, hogy megbüntetik-e az elöljáróságot amiatt, hogy nem építettek járdát, hogy egyetlen tükör sem segíti a beláthatatlan útkereszteződés forgalmát a lakótelepen.
Megbüntették-e a főv.-i kertészetet amiatt, hogy az oda ültetett bokroktól a legtöbb útkereszteződésben akadályozott a kilátás. Hát büntessék meg őket is, vagy senkit se büntessenek. Javasolom, hogy e tekintetben érjük utol északi szomszédainkat, 
ahol ingyenes a parkolás, 
ahol nincs regisztrációs adó,
ahol fegyelmezetten szétosztották és időben a gazdáknak járó EU-s pénzeket.        
Szeretném hátralévő életemben jól érezni magamat a kerületben.
Úgy látszik, ez nemcsak rajtam múlik.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr795170010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto · http://akimotonapjai.blog.hu 2013.01.28. 15:20:12

Ezt a cikket az Óbuda újságba is elküldhetnéd.

emmausz · http://emmausz.freeblog.hu 2013.01.28. 15:50:23

Meggondolom. Sajnos a tartalma nem túl vidám, haszna kérdéses. Egy fecske nem csinál nyarat.

emmausz · http://emmausz.freeblog.hu 2013.01.28. 21:04:33

Fiam is odanyilatkozott, hogy ez érdekelheti az Óbuda újságot. Meggyőztetek: Lesz, ami lesz! Emailben továbbítom.

akimoto · http://akimotonapjai.blog.hu 2013.01.28. 23:41:19

Nagyon helyes! Óbuda lakói örülhetnek, hogy valaki összefoglalja a napi bosszankodásaikat.
süti beállítások módosítása