Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.03.20. 19:24 emmausz

Levente megindult

„Jár a babajár, mint a kismadár, édesanyja karosszéke nincs is messze már!”
Igen. Ez pont így történt. Ma Levente nekilódult az előszobának, neki a szobának, tipegett új házicipőcskéjében karosszéktől frizsiderig, papától mamáig és vissza. Kedvét lelte új tudományában: némi apai biztatásra elindult játékai után. Mindezt immár néhány rövid videóval dokumentáltuk is.
Ma jó napja volt neki, lementünk a Dunára, és a mederből még hiányzó kavicsokat beledobálta Levente. Én csak néhányat kacsáztatás céljából. Nem azért, de kiváló kövekkel próbálkoztam és csak négy felugrásig jutottam. Hiába már ezek a kövek se a régiek, a vízről nem is beszélve. Találtam aztán egy éles paladarabot. ez sokáig ugrabugrált a vízen táncolva, de csak én láttam. Így nem hiteles a 8-10 megpattanás.
* * *
Egy taizéi nóta jellegzi húsvétra készülő magamat. Olyan a dallama, mint egy rádió hívójel. (Több taizéi dallamból kiváló hívójel lehetne.) Mindenesetre ennek az éneknek ez a szövege: „A lelkem csak az Úrnál csendesül el, az Úrnál béke vár, csak az Úrnál lelhet nyugodalmat lelkem, nála béke vár.” Hihetetlen húzása van ennek a szövegnek. Igazából, mint a legtöbb taizéi ének, ez is zsoltár. A 62. zsoltár, melyben ez áll többek között: „Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet. Csak ő az én kősziklám és szabadítóm, erős váram, nem ingadozom. Istennél van segítségem és dicsőségem, erős sziklám és oltalmam az Isten. Bízzatok benne mindenkor, ti népek, öntsétek ki előtte szíveteket, Isten a mi oltalmunk!” Gyönyörű patinás szöveg.
Szelá!   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr805157020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása