Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.04.29. 21:51 emmausz

Munkaajánlat 2013.

Olvasom: XY cég határozott idejű szerződéssel, 8 órás munkaviszonyba adminisztrátort keres.
Feladatok:
... adminisztrációja (levelezés, aktarendezés, adatbevitel, adatbázisok naprakészen tartása, pályázatok menedzsmentjének feladataiban való közreműködés… stb.)
Elvárások:
legalább középfokú végzettség,

középfokú angol nyelvtudás,
gyors tanulásra való képesség,
word, excel, access programok magas szintű használata,
önállóság,
precíz, igényes munkavégzés,
jó kommunikációs készség,
képes csapatban dolgozni.
Előny:
adminisztrátori munkakörben szerzett tapasztalat

felsőfokú végzettség
B kategóriás jogosítvány (aktív gépjárművezetői gyakorlat)
Magyar nyelven írt Europass formájú önéletrajzát és motivációs levelét küldje… ENNYI.
Elcsodálkozom elembertelenedett világunkon, amikor a munkalehetőség keggyé lett. Figyelem a megfogalmazásokat. 1. Feladatok: az adminisztrátortól adminisztrációs feladatok végzését várják el, ezeket sorolja. Hú (cipőt a cipőboltból).
2. Érettségi (rendben), középfokú angol nyelvvizsga (minek egy adminisztrátornak?), gyors tanulásra való képesség (ennek mi a mércéje?), 3 program magas szintű használata (megbuknék accessből), önállóság (lehetetlen, egy adminisztrátornak mindenki utasítást ad), precíz munka (rendben, hiszen számokkal, adatokkal dolgozik), jó kommunikációs készség (minek? hajoljon a papírhalom fölé, és számoljon, pecsételjen, borítékoljon és maradjon csöndben, ne zavarja az „érdemi munkát”), csapatban dolgozni (Csaknem érthetetlen. Párban adminisztrálnak vagy két csapat egymás ellen adminisztrál?)
3. Előny: volt már korábban adm. (rendben), felsőfokú végzettség (szépen vagyunk, doktori az adm.-hoz, miközben időre szóló szerződés a téma), jogsi (az igazgatót is az adm. fuvarozza?)
4. Gyűlölöm az Europass önéletrajzot, melyet – ha ez az, amire gondolok – az alávetett rabszolga önmagától teljesen elidegenítve egyes szám harmadik személyben szerkeszt, mert ő egy nihil, egy nímand, egy senki, aki felvehető, eldobható, „kirúgható”. (Nem viccelek, ezt a fogalmat használta ma még a Hír tévé is 1500 görög közalkalmazott eltávolításával kapcsolatban. Nekem ez alpári.)
Mire mennék ma, ha állást kellene keresnem? Mindenféle gyakorlatom több évtizedes. Van felsőfokú végzettségem. Fújom a mikro- és makroökonómiát, és az Új gazd. mechanizmust. Némileg tangóharmonikázni is tudok. Szeretem a jó vicceket. Röhögök, ha a főnök is, de csak a jó ízlés határain belül. Azért elgondolom: aki megfogalmazta ezt a kívánságlistát, annak ugyanúgy inog a széke, mint az ajtó előtt sorban állóké.

Amit hiányolok. A munka várható ellenértékéről egy mukkot se találok. Se az elején, se a közepén, se a végén, még célzásképpen se.
Szegény világ, szegény erkölcs, szegény emberek, szegény társadalmak, szegény gazdagok.                

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr715253505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozonithy 2013.04.29. 22:10:12

Amerikában van "adminisztráció" szak egyes egyetemeken, hovatovább doktorálni is lehet belőle annak, akinek ez a fétise.

emmausz 2013.04.30. 05:55:18

Amerikában a Mc Donald's is oszt egyetemi diplomát a legügyesebb hamburgerkészítőknek. Azért az inkább csak polgárpukkasztás.
süti beállítások módosítása