Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.05.29. 14:11 emmausz

Utazás a déli végekre

Régi barátom ötnapos délvidéki kirándulásra invitál, melyet június 20. körülre tervez. A beugró barátságos. 38 000/fő, ebben félpanzió. Az előrejelzés szerint az időjárás azokon a napokon eléggé topon lesz. Nálunk 26-28 fokot jósolnak, odalent még rá lehet számolni néhány Celsius fokot. Ami szintén barátságos: elég szig a határátlépéshez.(Az még tán nem járt le, mint az útlevelem.) Az a vicc, hogy számos társasággal volt már Gy. azon a fertályon, és sok-sok albumot mutat ízelítőül, kedvcsinálóul.
Az első kínálkozót megnéztem a maga több mint 700 fényképével.
Néhány benyomásomat megosztom sebtében.
Minden napra jut egy-két várrom. Kétlem, hogy lift vezet fel a hegyre, bár tán a busz még némelyikre felkapaszkodik. De a várba? Kalkulálnom kell jelenlegi kondíciómmal. Hm. Ma voltam Leventével két órát sétálni. Jó, fél órát a nyakamban sétált. Kissé kétlem, hogy várat tudnék rohamozni.  
A fotókon tornatermekben szundít békésen a társaság. Igaz, egészséges a korhadt csigolyáknak, gerincnek. De tán mégse.
Nagyon imponált néhány kép, mely régi fészerekben talált mezőgazdasági gépekről készült, az öntöttvason jól látható Budapest felirattal. A cirill betűs cégfeliratokon is magyar tulajdonosok neve szerepel. Gondolom, mélyen délre menve is sokan beszélnek még magyarul. Egyszer francia vejemet kellene leküldeni, hogy csodálkozzon rá az elcsatolások esztelenségére.
Régi szép épületek, üvegablakokkal, melyek némelyike szabadkőműves jelképeket ábrázol, mások szentek, erények megjelenítései.
Láttam a Tiszát, ahol a Dunába ömlik, láttam lovas kocsit, traktor utánfutót, amelyen a kiránduló gyerekek utaznak. Láttam kisborjút, malacot, stb. pecsenyének feldolgozva is.    
Láttam patakban kisebb folyóban úszkáló gyerekeket. A Dunát átszelő kompot, és kastélyokat kívülről, belülről.
Láttam Csáth Géza emléktáblát, melyen minden szerepelt csak az nem, hogy öngyilkos lett. Láttam Kosztolányira emlékező feliratot. És láttam a karlócai békekötés helyét, Nándorfehérvárt, Pancsovát, ahol anyai nagyanyám született.
A szagokról nem számolnak be a képek, de szinte mindhez hozzágondolom. A malachoz, a pecsenyéhez, a lovas kocsihoz, az ódon bútorokhoz, a múzeumokhoz, templombelsőkhöz, s a várromok „elontott csarnoki közt”, amint a „szél kele (most, mint sír szele kél)”…
Aztán vannak-e szúnyogok?
Aztán vannak-e bögölyök?
Merthogy a nagy templomrom a puszta közepében áll.    
Az eddigiekből azonnal kiderül, hogy számos az utazás mellett szóló és néhány ellene szóló érvem merül fel. Még meg kellene nézni a többi fotóalbumot is, és a mellékelt videót.
Apropó videó.
Húgom mesélte nevetve vagy tíz évvel ezelőtt, hogy látott a tévében egy filmet, s benne a szereplők nem voltak hajlandók elmozdulni a képernyő elől. Hogy ők bejárják a földet?
Minek?
Mint mondták: „Megnézzük videón!”, s „úgy tettek, amint beszéltek”: Mindent megnéztek videón.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr195332224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása