Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.05.31. 10:25 emmausz

Olvasás, okulás, indulás, Mikulás

A könyvmegállóban „egy 10 000 forintos kutyát becseréltem két 5000 forintos macskára”, azaz elhoztam két könyvet, egy az „olcsó könyvtár” sorozatban megjelent amerikai elbeszéléskötetet és Nagy Bandó András Úton-útfélen c. munkáját. Utóbbit olvasgatom, már-már befejezném, amikor a konyhából tompa puffanást hallok. Nem értem, mi szédülhetett le valahonnan. Nézek a csillárra, nem inog, tehát földrengés kizárva. Később kihajt a kíváncsiság: Egy négyzetes hasáb formájú almalés doboz kéredzkedett le a pultról. Néhány napja nyitottuk ki a 100%-os szerb jabuka névre hallgató üdítőt. Mára „hasas” lett, az alja felnyílt. A kövön hevert a tetrapack, mint egy cica, merthogy az alja megnyílt és cicafüleket formázott. 
A puding próbája, hogy megeszik. Kiöntöm értékes beltartalmát egy fehér csészébe. Nem sok az egész. Penész nincs, megkóstolom. Íze kicsit murcis: Innen a felfúvódás. Számításom szerint három óra múlva vezetek, addigra lebomlik bennem az almabornak induló lé alkoholtartalma.
Közben rámegyek a számítógépen Nagy Bandó honlapjára.
Reménytelen mindent elolvasni róla. Az olvasott könyvben soroltaknál több információra bukkanok. Orfűn él, dolgozik, könyveket, meséket, verseket ír és rajzol. Tevékenységi köre vállalkozóként ennél sokkal szélesebb körű. Akit érdekel, a jóságos google-n megtalálja mind weboldalát, mind facebookját és saját bevallása szerint a róla szóló több százezer hivatkozást. Nem kezdem el elolvasásukat.
Említett könyvében a humort járja körül, életmódját, az őt ért kellemes és kellemetlen benyomásokat, hatásokat, élményeket. Reméltem, hogy több oldalról megközelíti a humor mibenlétét, embernek-valóságát, de nem tette. Nem baj. Bennem is él az a fajta megközelítés, ami belőlem fakad. Én sem vagyok biztos benne, hogy egyszer majd leírom.
Aki érti, annak minek, aki nem érti, annak meg minek.
Tücsi ide kívánja hozni bátyja mikulásgyűjteményét. Az empiriokriticizmust Moldova alakította át, nem részletezem, mivé, de hasonló a helyzet: egymillió pici Mikli.
Miklós minden névnapjára hangsúlyozottan mikulásokat, télapókat kapott barátaitól, rokonaitól. Bögrén, sálon, havazó félgömbben, felhúzhatós és táncolós kivitelben. Nagyjából össze lehetne állítani a parádéból, hogy az áruházláncok évente miféle újdonságokkal rukkoltak elő. Ezeket egy üveges vitrinben őrizte. Úgy nézett ki ez az üveges szekrény, mint ha vörös Mao-szobrocskákkal volna tele. Ezt kívánja megörökölni feleségem. Ma megyek át érte a Duna túlsó oldalára.
Ezután egyik szobánkban lesznek láthatók a variációk a fenti témára.
Megígérem, nem fogom szaporítani az állományt. De beugrót szedek.
Aki kíváncsi a gyűjteményre, 100 Ft-os belépti díj ellenében megtekintheti.
Nyitva tartás: naponta 10.00-10.10-ig.
Hétfőn szünnap.
Fotózni csak előzetes engedéllyel.
 Vaku használata tilos! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr125337216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása