Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.06.28. 11:48 emmausz

Leveske?

Ritka, hogy egy filmet többször is megnézek, még ritkább, ha amatőr filmről van szó. Ilyen ritka kivétel volt a Bundics-film, melyre azért emlékszem, mert érdekelt, mert véletlenszerűen, de háromszor néztem meg. Igazán nem egetverő epizód a filmen belül is az, amikor az idősebb testvér beszámolt apjának a levesekhez való erős vonzódásáról. Szétköltözésüket követően csak ritkásan találkoztak, de amikor meglátogatta őket a papa, el nem mulasztotta már az ajtóban megérdeklődni: „Leveske?” (Sic!) Ezt a szót alig hallottam még kicsinyítőképzős formájában. Talán attól is ragadt meg bennem azonnal. Képzeljetek el egy idős embert, aki ezt kérdi: Leveske? 
Ha hiszitek, ha nem, ilyen nekem a mindennapi betevő internet. Persze csak egy minimális csücske. A könyvjelzőre kitett blogok, melyeket naponta igyekszem megnézni, esetleg többször is.  Akárhányszor elindítom a gépet (mintegy kopogok az internet ajtaján), beugrik a Bundics-szöveg: „Leveske?”
Ilyen leveske, sőt kifejezetten ünnepi leveske, ha visszajelzést, kommentet kapok valamelyik anyagomhoz.
De egy-egy jó hírt tartalmazó email is leveske.
A leginkább leveske ugyan ma már a facebookra tett megkeresések (megjelenése, elterjedése óta kevesebb az email-forgalom. Ti is ezt tapasztaljátok?). Alig várom, hogy lássam, „mit hozott a postás”. Kétféle piktogram szokott piros alapon fehér számot mutatni: az értesítések és a bejövő üzenetek.
Ha üzenet érkezik, az a legfinomabb „húsleveske”, és annyiszor újra merek belőle, ahányast mutat a szám.  
„Jó ízű leveskék” az értesítések is. Abból is annyiszor merítek, ahány érkezik. Persze nem folyamatos a megkeresések beérkezése. Előfordul, hogy egy se vár rám. Ekkor megnézem a kezdőlapot.
Ez volna a személytelen „rántott leveske”. Éhenhalás ellen kiváló. Szomjoltó is. Ezzel-azzal keverve olyan, mint a kőleves. Ha lehet, tudni, mitől kapta karakterét, saját nevet vesz fel a rántott leves. Ilyenek a köménymagos leves, a kenyérleves, a savanyú tojás leves, s még néhány.
Ezek is karakteresek, de „személytelenek”.
Csak leveskék. Olvasok belőlük, ha nincs jobb.  
A legkomiszabb leveske a kritikus komment. Pláne, ha igaztalan is, Az amolyan „bolondgombaleves”. Lassan vagy gyorsan ölő. A mérges gomba fajtájától függ.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr915381897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása