Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.07.12. 21:57 emmausz

Balesetek

Kutya a vízben
Tegnap délután kisebb trupp indult a Dunához, hogy valahová kimozduljunk. Hét ágra sütött a nap, élénk szél borzolta a vizet. Kerestünk és találtunk egy betonsólyát. Lementünk. Hátunk mögött emeletes ház, előttünk a Duna egy stéggel, rajta felirat. Magántulajdon Idegeneknek rajta tartózkodni TILOS. (Vö. az általam többször emlegetett Tilos országról írottakkal.) Balra tőlünk egy német-juhászféle kutya állt a vízben. Moccanatlanul.  Meg is jegyeztem, hogy a kutya bemegy hancúrozni, majd megrázza magát és kiszalad a gazdájához. A többiek se a kutyával se a táblával nem törődtek. Ráálltak a deszkaalkotmányra s élvezték a hullámok ringatását. Ám a szemközti ház erkélyéről leszólt egy asszony: Nem látják, hogy tilos a stégre lépni? Kérem, hagyják el a gyerekekkel együtt. Elhagyták, s a sólyától jobbra egy uszadék fán helyezkedett el az egész társaság. Engem nem érintett a dolog. elakadtam a furcsa viselkedésű kutyánál. Felkaptam egy botot, s a partra dobtam. Elé. Nem mozdult rá. Egy nagy hajó hullámai csaknem elborították. A kutya csak állt hűségesen a marmagasságig érő vízben, amelyet immár csaknem elleptek a tajtékok. Megrázta magát és továbbra is csak őrizte a helyét.
A nő még matatott az erkélyen, megszólítottam. Mondom neki:
– Jó napot kívánok. Nem akarom zavarni, de egy kutya áll a Dunában lés nem mozdul. Nem tudja, hogy kié?
Kicsit ellépett, hogy lássa a fa takarásában meghúzódó állatot.
– Dehogy nem ismerem. A mienk. Csak tudnám, hogy hol ment ki a zárt kertből.
Elsietett és nyitni kezdte az automata kocsikijáratot.
 A kutya erre már reagált. Megindult a part (mart) felé, s most már látszott, hogy mi a baj. Az első két lábával s a jobb hátsóval igyekezett a gazda háza felé, a bal hátsót összegörbítve megemelve tartotta.
Ezt a kutyát hihetőleg elgázolta egy autó, vagy egyéb okból sérült meg. Mivel hazamenni nem tudott, bekúszott a Duna medrébe, hogy folyamatosan hűsítse a sérült részt.
További sorsát nem ismerem. Éva megjegyezte, hogy minél később viszik dokihoz, annál drágább lesz, mert a szakadt inak, izmok összehúzódnak, kinyújtásuk egyre nehezebb. 
Kicsi a világ
Ma Ráckevén egy olyan stégen üldögéltünk fagyit nyalogatva, melyen az üldögélést hosszú padok tették még kényelmesebbé. Egyszer csak megjelenik B. István, volt munkahelyem számítógépeinek rendszergazdája, és elmeséli, hogy négy napon belül az általam jól ismert társaság egyik tagja szilánkos kulcscsonttörést szenvedett külföldön, a másik combnyaktörést, miközben szemműtétre igyekezett, a harmadik karját törte biciklizés közben, negyedikük leesett a fáról gyümölcsszedés közben, és alaposan összetörte magát. Talán a többieket nem érte baleset. Mi lesz veled, szerzetesrend?
Mi szerencsésen hazaértünk, hacsak azt nem tekintem, hogy Flóra mackóját kintfelejtette/tük Katiéknál Ráckevén. Elég ciki, mert az az ő „dudukája”. 
Minden sérültnek innen kívánok jobbulást.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr435402501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása