Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.07.14. 14:58 emmausz

Szél, csend

Egybeírva – szélcsend – épp az ellenkezőjét jelenti annak, mint amit a két szó külön írva jelent.  Szélcsendben áll a levegő. De most hála Istennek, nem áll, hanem kellemes tempóban mozog.
Szél is van és csend is van.
Próbálom összeszámolni, hányan mentek ebéd után kirándulni. Egy, kettő, sok… Kilencen. És még mindig maradtunk ketten. Tücsi, meg én. Lehet, hogy nem kívánkozunk már Budapest tetejére? A nóta azt mondja ugyan, hogy János! Legyen fenn a János-hegyen.
Mit nóta?
A Zsákbamacska c. operett egyik betétdala.
Bevallom, nem az első számú kedvenc műfajom az operett, de a gugli jóvoltából ide másolom a János-hegyet idéző szöveget, ha már nem tartottam a kilencekkel, s nem zötykölődöm velük a rozsdásodó fogaskerekűn a Sváb-hegyre.
Hát János vagyok én?
Nem.
Na, ugye!
János, legyen fönn a János-hegyen, / Délután odavárom. / János, nekem nehogy álmos legyen, / Mert én azt ki nem állom! / Jaj, Jani, szeretném hallani, / Szerelmet vallani, / Csak ez a kívánságom! / János, legyen fönn a János-hegyen, / Estére odavárom. /
És ami nekem is meglepetés, a folytatás:

/ Gyönyörű sport, hej, a turisztika, / Budakeszin felöklelt egy bika. / Az órám elhagytam, két pofont is kaptam, / Esküszöm, jól mulattam! /
Tehát kellemes szél van és csend.

A 11 személyes ebéd végeztével, de még indulás előtt François-val tíz perc alatt bepakoltuk a legpraktikusabb elrendezésben a mosogatógépet. Mondom neki: ennyi idő alatt kézzel elmosogattunk volna. Cinkosan összemosolyogtunk. Persze az egész csak vicc. Az én kezem ekcémás lett a legújabb időkben, s ha valami nem hiányzik neki, az a mosogatószer. Így hát végül is csak a maszatos edények miatt kellett kezet mosni berakodás után.
Azóta csendesen zümmög a masina, s szépen dolgozik.
Teheti is, hiszen körbegyömöszöltem a vízzáró szigetelésként alkalmazott és minduntalan kitüremkedő gumicsíkot. (Még egy perc.) 
Tisztára öblíti a beletett holmit, pedig még gyökérkefét se dobtam az edények közé, hogy biztosra menjek a sikert illetően.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr795404249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása