Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.07.18. 10:24 emmausz

Valóság és virtuális mása

Vannak furcsa emberek, akik beállnak valamire, és belebetegednek káros szokásaikba. Most nem a piásokra, bagósokra és drogosokra gondolok, hanem azokra, akiket a tévében láttam annak idején. Egyikük pl. félt a szélkerekek tövébe menni, és – úgy látszik – felkeresett különös bogarával egy pszichiátert, hogy oldaná meg félelmét. Az fokozatosan közelített vele a monstrumhoz, mígnem megtapogatta oldalát.
Hasonlóképpen segített egy asszonyon, akinek arachnofóbiája volt, magyarul iszonyodott a pókoktól (lehet, hogy nekem is az van. Nem szívesen tapogatnám a skorpiót). Vele megsimogattatott végül is egy madárpókot.
Egyvalaki pedig azért kereste fel, mert évtizedek óta csak sajtokat evett. Maga sem tudta, hogy miért. Minden egyebet undorral vett magához. Őt folyamatosan rábeszélte egy banándarabkára, egy spagetti-szálra, egy tudom is én, mire. A nő (érdekes módon a fóbiások a tévésorozatban nők voltak) megkóstolta némi undorral, de gyomra befogadta. Igen-igen lassan megszokta, hogy a sajton kívüli ételek is jó ízűek, legalábbis hasznosak és fontosak is szervezetének. Ettől kezdve egészsége lassacskán visszatért.
Adva korunk fiatalsága (középkorúsága, és öregsége). A legáltalánosabb függőségek egyike, mely lelki egészségtelenségek forrásává lehet, a számítógép. (Íme, az élő bizonyíték, éppen a képernyő előtt üldögélek.) [Itt az élő bizonyíték – mondta a rendőr – majd folytatta: Az orrunk előtt halt meg, amikor az autó elé ugrott.]
Tehát az időrabló számítógép. (Megint nem teljesen igaz, olykor igen sok időt spórol meg információs, ügyintézős stb. szolgáltatásaival.) Előtte ülnek a gyerekek, s nem mozognak eleget. Nem készítettem fotót három unokámról, akik mindegyike előtt egy-egy laptop volt, s játszottak. Talán közös játékot együtt.
Mica három programot kínált fel nekik, ebből kettő megvalósult. Felmentek a János-hegyre, és elkerekeztek Szentendrére vagy négyen. Íjászkodni is szerettek volna, de időben nem sikerült az egyeztetés. Mindenesetre örültem kimozdulásuknak, mert meg kell tapasztalniuk, hogy a számítógép virtuális valóságán kívül is létezik egy „bio”-világ, amely különféle esztétikai gyönyörűségekkel terhes, csak győzzék a kínálatot feldolgozni.
Tegnap a Palatinuson kaptak egy kis ízelítőt a természetesebből. Egész napjukat a vízben töltötték.      
Így kellene élni valahogyan naponta.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr45412945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto 2013.07.27. 15:19:59

Jól vagy?

(Ezer akadályon kellett átjutnom, de sikerült megszólalni. :)

exbikfic · exbikfic.blog.hu 2013.07.29. 22:40:17

Reméljük, csak azért a nagy csend, mert balatonoznak a családdal.

emmausz 2013.07.30. 13:52:56

Mindkettőtöknek igaza van. Jól vagyok, hosszú és fáradságos pihenés után ma érkeztünk haza. Már elvonási tüneteim jelentkeztek. :)
Üdv
Mik
süti beállítások módosítása