Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.08.14. 12:35 emmausz

Nincs/Van róla fénykép

Nyugati szél fúj, 22 fok van, felhős az ég. Tekintélyes enmagamnak azt mondom: Ha ma nem mész el sétálni, akkor soha többé az életben nem fogol ilyet tenni, mert vagy túl hideg vagy túl meleg lesz. A mainál ideálisabb idő egy kis körbekukkantáshoz nem létezik. Ez súlyosabb érvnek bizonyult, mint saját el nem hanyagolható tömegem, s mert nem akartam meggyónni, hogy ma se mentem sétálni, elindultam. Hajtott a Duna-part felé való kíváncsiskodás, a római falmaradványok esetleges látványa, az átépülő töltés, a rég nem látott híd, és az élmény, hogy ma mégis megmozgatom éntohonyaságomat.     
Utamat szépen letisztították a fűkaszások, így végigmehettem az Aranyhegyi-patak partján. (Nincs róla fénykép).
Balra egy szépséges levelet találtam, amit lyukhímzéssel láttak el a népművészeti alkotásokra éhes csigák. (Van róla fénykép).
Felmentem a hídfeljárón. (Nincs róla fénykép).
Találtam egy oszlopon egy Fradi gyűlölő címkét (Van róla fénykép).
Átmásztam a gyalogjáró korlátján (Nincs róla fénykép).
Megnéztem a sziget-spiccet, és azt, hogy mekkora ott a Duna. Mert egy részét elkerítették a fesztiválozóknak fürdési lehetőséget teremtve a koszos vízben. (Van róla fénykép).
Feltűnt, hogy egy ember fel-le jár a hídra vivő lépcsősoron, mint az angyal Jákob létráján. (Nincs róla fénykép).
 A hídon találtam egy másik címkét, mely az Újpest csapatát éltette (Van róla fénykép).
A vertikalitás megszállottja továbbra is fel-le tekergett. (Nincs róla fénykép).
Magam elgyönyörködtem a hídszerkezet ábrázoló geometriából ismert szépséges formációiban. Kiválasztottam egy szöget, ahonnan fotót készítettem, tehát… (Van róla fénykép).
A legnagyobb meglepetésemre akadt egy másik megszállott is, aki két nordic walking-botjával botorkált felém, majd sarkon fordult és ütemesen kopogva a flaszteren vissza nordic-walkingozott a hídon. (Nincs róla fénykép).  
Ezután az álpostarablók által szétszedett sínpár megörökítésével bíbelődtem, így természetesen (van róla fénykép).
Majd rézsút lementem egy gyalogösvényen, melyen velem szemben felkerekezett egy tini, és tolta a maga biciklijét az anyja (Nincs róla fénykép).
Magam a töltés teljes restaurálását szerettem volna fotózni (Van róla fénykép),
s ha vannak régészeti feltárásokra utaló nyomok, azt is (nincs róla fénykép).
Ámbátor találtam egy Dunával párhuzamos sziklákból álló sort, talán az lehetett Aquincum római kori keleti fala, melyet 120 éve keresnek. (Van róla fénykép)
A helyszínen dolgozó karaktereket szívesen fotóztam volna, de hát ugye a személyiségi jogok (Nincs róla fénykép).
Messziről azért a XXI. sz.-i kubikolást lencsevégre kaptam: Hatalmas billencsbe rakodik egy Caterpillar (Van róla fénykép).
 Továbbhaladva láttam, hogy rég betemették a próbaásatásokat, amelyeket az árvíz idején csak a patak túlsó feléről tudtam fotózni. (Nincs róla fénykép).
Meglepően érdekesnek találtam, hogy a szürkésfehér töltés egyszer csak rézsútosan átmegy sárga töltéstalajba (Van róla fénykép).
A Szentendrei útnál kéregető, vadnyugatinak öltöző ember megöregedett és még soványabb lett. Kalapját nem láttam rajta, hegyes csizmája még megvan. (Nincs róla fénykép)
A lebontott vasúti átjáró átrajzolta a teret (Van róla fénykép).
A hatalmas platánok megvastagodtak az idén, s kérgüket sok helyütt ledobták (Nincs róla fénykép).
A felüljáró gyalogos alagútját rostlemezzel kibélelték, mert a körívet vélhetőleg le fogják körülötte bontani. (Van róla fénykép).
A bekötőút korhadó és veszélyes fáját annak idején lefotóztam. Azóta kivágták (Nincs róla fénykép).
Viszont érdekesnek találtam még megmutatni, miként formálják át mérnöki terv szerint a töltés anyagát, helyenként egy méternyit is lefaragva a rézsűből. (Van róla fénykép)
Hazafelé ballagván találkoztam a dinnyéssel. Közel a szezonvége (Lőrinc belep*t a dinnyébe – tartja a mondás). Mivel tavaly készült róla kép, most (nincs róla fénykép).
És rólam sincs fénykép, aki izomlázas lábbal még felvonszolta magát az első emeletre, s ha lett volna kinek, elkiáltotta volna magát: Országomat egy székért!
Kívánságom persze teljesült is nyomban.
Csak nem fogok állva posztot írni, mikor itt a forgószék az asztal előtt.  
Amire azt írtam: Van róla fénykép, megtalálható az emmausz.freeblog fotóim linkjét felütve a 2013.2 albumban. A többire igaz: nincs róluk fénykép.  

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr85460335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rozsa T. 2013.08.15. 09:35:12

Néha elgondolkodom korunk frenetikus dokumentum-gyűjtő, mindent lekattintó mániáján (főleg, mióta nem kell elcaplatni kétszer is a boltba és súlyos összegek fejében nagy tömegben tárolni a fakuló kliséket...): talán egyenes arányban van a "mindent kidobó" másik tendenciával...
Te pl. miért?...

KapitányG 2013.08.15. 09:35:42

Az a szeptemberi Lőrinc, aki olyan csúfot tesz a dinnyével.

emmausz 2013.08.15. 10:59:19

Kapitány G. Örömet szereztél vele. Így kevéssé tartok attól, hogy poshadt dinnyét veszek.
Rózsa: Röviden: A kardiológus javasolta, vegyek egy kutyát, az mindennap levisz sétálni, hogy mozogjak. Akkor inkább egy kamerát - gondoltam én. ez ugyan nem visz le mindennap, de ha nincs kánikula, akkor sétálok. S ha már, akkor fotózok is. A mai fotók 99,99%-a efemer. Ilyenek az enyéim is. Könyvkiadónak kínáltam ingyen, de nem kellett illusztrációknak, címlapképnek. Efemer jellegéből fakadó, hogy kirakom a facebookra egy részüket, hogy aki akarja, megnézhesse őket, mert valamiért én érdekesnek találtam. Vagyunk így jó néhányan.
süti beállítások módosítása