Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.09.30. 09:41 emmausz

Vákuum

Vákuum. Igen, vákuum keletkezik, amikor létszámunk redukálódik. A vendégségből hazajövet, a miséről hazajövet, amikor a közelünkben lakó fiatalok hazaviszik unokánkat, s végül, amikor Tücsi is kivonul a lakásból munkája után nézve.
Én még vagyok? – tapogatom meg magamat.
Pont én, akik egyike vagyok azoknak hivatalból, akik bal féltekével gondolkoznak (vö. tegnapi poszt), s akikről kiderült, hogy kevésbé fogják a lényeget (mert elemeznek, okoskodnak) mint a nők, s még inkább, mint a gyermekek. Én azért szeretném tovább árnyalni a képet. (Ezt újabb okoskodásnak lehet betudni.) Azt hiszem, a végtelen, és számunkra be nem fogható Valóságot elég messziről pedzik mind az okoskodó-elemző férfiak, mind az intuitív nők, mind az ártatlan gyermekek. A férfiak védelmében hangoztatom: ennek a hármasságnak egymást kiegészítő volta miatt elengedhetetlenül nagy szükségünk van egymásra; legalábbis így gondolom.
Visszatérve az egyedülléthez, kedves olvasóimat beavatom abba, hogy a vákuum keltette magányomat mivel ütöm el.
Hajnalban többnyire lendületesen írni kezdek. Alighanem eltérő az emberek alkotókedvének napi ideje. Én koromnál fogva későn fekszem és korán kelek. Frissen, kipihent aggyal ugrom neki soron következő elemzéseimhez. Mivel férfi vagyok, az én feladatom, hogy az élet apró mozzanatairól tájékoztassam azokat, akiket ez egyáltalán érdekel. Próbálom a lehetőségeim szerint humorral tenni, hogy rá ne unjanak okoskodásaimra, akik „ilyet szeret”-nek (plagizálom az „A jó lovas katonának” kezdetű népdalból). Tehát először írok, majd előtte-utána próbálok kapcsolatot teremtetni az égiekkel. Nem könnyű, mert ehhez kellene az intuíció, az ártatlanság, több empátia, intenzívebb befelé figyelés és semmire se gondolás. Ez nekem nehezen megy.
Reggeli, mise, ha kell vásárlás. (Ma nem kell.)
Szoknom kellene, hogy magammal vigyem fényképezőgépemet misére, mert közel a Duna, s észszerűbb (ne húzd alá pirossal, az új helyesírás szerint írtam, teljesen ésszerűtlenül) volna annak szépséges partján kószálni, mint a séta felét azzal tölteni, hogy tőlünk indulva megközelítsem a partot.
Ez alig jut eszembe, pedig hasznos volna. Na, majd.
Napjaimat könyvek, rejtvények, tévé, fotózás, internet előtti üldögélés között töltöm.
Újabb kísérletem a komplexitásra törekvés jegyében a szinesztézia sajátos megnyilvánulása. A fb-ra feltett képek és a napi posztjaim összehangolása, amikor lehetséges.
Újabban szokott sikerülni.
Azt gondolom ugyanis, hogy a két műfaj, a képalkotás és az írott szövegek alkotása egymást előnyösen kiegészít(het)ik. (Már megint okoskodom. Csináld, és kész!)
Szeretnék olyasvalamiket megosztani e módszerrel, amik érdeklődésre tarthatnak számot az ismerőseim körében.
Azt hiszem, mára ennyi elég, és kicsit hozzájárult a már régóta folyó bemutatkozásomhoz. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005540759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása