Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.10.23. 18:11 emmausz

Pic Click

Hogy magyar neve van-e, nem tudom. Talán Keresd az eltéréseket! Általában öt eltérést szoktak rajzokra, fotókra alkalmazni, amit a korábban jó szemű ember látásának veszélyeztetésével, ám rendületlen és olthatatlan játékszenvedélyétől űzve megpróbál megkeresni. 
Jaj, én is közéjük tartozom, vagy talán tartoztam! Ez a móka se jobb a keresztrejtvénynél, mert mi történik, ha sikerült megtalálnom a lényegtelen és elég jól rejtőző eltéréseket?
Semmi.
Következik egy újabb kép újabb öt eltéréssel.
A csúcs az volt, hogy egy alkalommal a zöld ruhás fickó balra állt a jobb oldali képen, a bal oldali képen pedig jobbra. Jelöltem a balra álló zöld ruhást. Az utolsó eltérésre nem jöttem rá. A jelölés ugyanis nem fordította meg a korábbi állapotot: csak egyik felét „találtam meg”. A másik fele konokul a helyén maradt – mint hiba. Ez nem keserített el, csak tanulságul szolgált, hogy a jövőben, figyeljek rá: csere esetén mindkét eltérést jelölni kell.
A baj csak akkor állt elő, amikor leültem a tévé elé. Előttem egy szép épület mindenféle részletekkel. Próbálom megjegyezni: Itt a torony tetején gömb van, ott az ablak redőnye félig leengedve, az utcán a kocsi ajtaja résre nyitva, s a nő kalapjára vetül a torony gombjának árnyéka. Csak ekkor ocsúdok. Rendben van, ilyenek a részletek, csak éppen nincs másik kép, ahol ezek talán másutt volnának, vagy máshogyan lennének elrendezve. Esetleg éppenséggel hiányoznának a másik képen.
DE NINCS MÁSIK KÉP!
Mondjátok, azért még normális vagyok?
Valamire ez nagyon emlékeztetett, de mert nem jegyeztem fel délelőtt, hogy mire, kiment a fejemből. Így hát azt írom le, ami nem volt a fejemben, de most benne van, és amire szintén emlékeztet.
Chaplin a Modern idők c. filmjében szalagmunkást alakít, aki két villáskulcsot tart a kezében. Amint megérkezik az új darab a szalagon, egyszerre meghúzza a két csavart a két kulccsal. Mozgása automatikus, visszatérő, pontos és ritmusos. Csakhogy műszak végeztével hazaindul. Megáll egy esőcsatorna pántja előtt, és nem létező villáskulcsaival meghúzza a pánt csavarjait, ritmikus, pontos mozdulatokkal. Jó sorsa összehozza egy asszonnyal is, aki előtte baktat télikabátban. Télikabátján hátul díszpánt két díszgombbal. A modern szalagmunkás azonnal meghúzza a két gombot két nem létező villáskulcsával, ahogy kell.
Merthogy rendnek kell lenni.
Biztos ez?

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr995596045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2013.10.23. 19:34:44

Biztos! Így kerek a világ. :)
süti beállítások módosítása